Mary May live videom “Save Your Prayers” najavljuje promociju dvostrukog vinil izdanja
14. veljače 2020.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Mary May live videom “Save Your Prayers” najavljuje promociju dvostrukog vinil izdanja

Mary May predstavila je live video nove pjesme “Save Your Prayers” sniman na privatnom koncertu održanom u zagrebačkoj 1. gimnaziji krajem prošle godine. Spotom se najavljuje skori nastup u Satiričkom kazalištu Kerempuh 28. svibnja na kojem će predstaviti dvostruko vinilno izdanje.

Na spomenutom snimanju u studenom, snimljena je proširena live verzija hvaljenog prvijenca “Things You Can`t Put Your Finger On”, ali ovaj put iz jednog pokušaja prenoseći energiju benda direktno u audio zapis koji će izaći na dvostrukom vinilu. Nastavak je to puta kojim je Mary krenula, obogaćena prisutstvom Luke Čapete, Marka Ferlana, Borka Rupene i Marina Živkovića. Promocija vinilnog albuma najavljena je za 28. svibnja u Satiričkom kazalištu Kerempuh u Zagrebu.

Ekipa koja je zaslužna za nastajanje snimljenih materijala predvođena je umjetničkim direktorom Krešimirom Katušićem, iskusnim tonskim snimateljem Hrvojem Nikšićem iz Kramasonik studija, šefom mixa i mastera Lukom Čabom iz Soundbrick studija te glazbenim producentima Lukom Čapetom i Petrom Milićem. Za video je odgovorna Hommage produkcija iz Zagreba.

Prije same promocije, Mary May planira objaviti ukupno tri videa s live snimanja kako bi i publika mogla osjetiti atmosferu ove stalne postave koja svojim instrumentima – električna gitara, kontrabas, bubanj/perkusije, saksofon i glas – daju novo značenje american folk žanra na ovim prostorima.

Album objavljuje boutique diskografska kuća Pass The Hat Records koju obilježava izdavanje upravo “one take” snimljenih albuma, a ovo im je nakon Reel Problemsa i Duetta Chapetlewsky treći album u nizu.

Foto: Andrea Resner