IZVJEŠĆE: Frane je zaklao publiku na koncertu Po’ Metra Crijeva u Zagrebu
16. veljače 2020.
Luana Racan (8 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE: Frane je zaklao publiku na koncertu Po’ Metra Crijeva u Zagrebu

U mračnom caffe baru Purgatory u subotu, 15. veljače dogodio se strašan pokolj. Ni jedna osoba u publici nije ostala pošteđena Franinog noža na koncertu Ča-Metal benda Po’ Metra Crijeva. 

Sve je počelo s „Istarskom Narodnom Himnom“ i tekstom „drage su nam pisme, ma i sopile mile“, a tada je Šaman Šamanić zasvirao sopile i označio početak metal štale! Metalci iz Kastva počeli su prizivati štrige i štrigune, Kastaf je gorio, Djed Mrz je prihajal od Vraga parićan, a Jure Grando se zbudil! Kada smo mislili da je ovo najgore što se može dogoditi u zagrebačkom lokalnom bircu, tada je došao Frane iz pakla i sve nas počeo nožem rizati!

Bez obzira na Franine brutalne radnje, bira se i dalje pila, tražilo se još i pjevalo se „Daj biru biru biru biru biru daj“! Fašisti su se tjerali, Č.R.U. je urlao „Muciferi su se zlegli va škatuli od mleka“ dok su iz gitara izlazili vražji tonovi, riffovi i solaže.

Bila je to večer kvalitetnog death metala pod utjecajem istarskih ljestvica s pjesmama o primorskim i istarskim anti-junacima i legendama. U malom prostoru sakupili su se fanovi koji su uživali u prepoznatljivom i neobičnom zvuku ovih maskiranih glazbenika. Svirački je ovo bio jako dobar koncert odličnih solaža i bubnjarskih dionica, a ozvučenje prostora je bilo taman onakvo kakvo bi trebalo biti za ovu vrstu glazbe. Vidi se da su dečki iz benda vukli inspiraciju za svoju glazbu od bendova kao što su Cannibal Corpse i Six Feet Under, iako vizualno izgledaju kao Slipknot i Mushroomhead. U svakom slučaju, dodavanjem istarskog melosa dobiva se nešto jedinstveno, drugačije i autohtono na ovim prostorima.

Ča-Metalci najavili su ponovni dolazak u Zagreb za mjesec dana i to u Močvaru na događaj „Ekvinocijski pogani ritmovi“. Tko želi dobar provod i zabavu, svakako neka ode pogledati i poslušati Po’ Metra Crijeva na nekom od nadolazećih koncerata na njihovoj turneji.

Set lista:
INH (intro)
Svarog
Djed Mrz
Pobjeda
Lipica moj
V.D.O.I.V.
Daj biru
Miha zvončar
Malići
Jure Grando
Kablodir
Va Oštarije
Frane Iznutricosijek
Fažol
Zombie megapedofil
Majk Božji
Svi va Haag
Direktor
Jednojacki ok
Mesar
Kastaf gori
Ča je trubilo?

Bis
Vrnuli su se Partizani
Mucifer

Foto: Nikola Knežević