Nema ljubavi bez papira – Helem nejse odlučni u novoj pjesmi “More Than Weed”
21. veljače 2020.
Music Box (10959 Članci)
Podijeli

Nema ljubavi bez papira – Helem nejse odlučni u novoj pjesmi “More Than Weed”

Hip hop senzacija Helem nejse novim spotom za pjesmu “More Than Weed” šalje oštru poruku aktualnoj društveno-političkoj situaciji te u svom prepoznatljivom stilu najavljuje izlazak trećeg studijskog albuma “Gluten Tag”.

Budući da su prošle godine potpisivanjem ugovora s diskografskom kućom Croatia Records, nastupom na Ferragosto JAM-u i CMC 200 Slavonija Festu opako započeli s osvajanjem hrvatskog tržišta, u 2020. su se odlučili još bolje zbližiti s lokalnom publikom, zbog čega su najavili mnogo uzbudljivih iznenađenja.

Prvo u nizu je nova pjesma „More Than Weed“ čiji je refren ciljano otpjevan na engleskom jeziku, sukladno njihovom imperativu promicanja mira, ljubavi, jedinstva i tolerancije u regiji, a sve kako bi ih hrvatska publika (što bolje) razumjela, shvatila i konačno, beskonačno zavoljela.  A oni su u novom spotu za istu pjesmu zavoljeli dvije strankinje, starije gospođe koje svojim prepoznatljivim šarmom pokušavaju zavesti kako bi ih, konačno, odveli pred oltar, a sve zbog dobivanja prijeko potrebnih papira, odnosno nepovratnog odlaska u Europsku uniju.

Upravo je to njihov osvrt na aktualnu društveno-političku situaciju u regiji, migrantsku krizu te činjenicu da sve više mladih odlazi u države poput Njemačke i Irske u potragu za boljim životom, dok oni u tome također vide i priliku da se dodvore jednoj potpuno novoj generaciji dijaspore koja se trenutno stvara, za koju žele što češće nastupati, a možda jednog dana i u postati dio iste: „Sustav nas uči da trebamo biti sebični, gledati isključivo vlastite interese, pa nama uistinu odgovara što mladi odlaze iz naših krajeva. To je odlična prilika da izvezemo našu glazbu u Europu!“, komentiraju Čika Gagara, Stihomir Klepić i Toshi Domaćin.

Njihov prvi izlet u dijasporu dogodit će se vrlo brzo, već 28. veljače nastupaju u Beču: „Šalu na stranu, ogorčeni smo trenutnom situacijom i smatramo da ista nikako ne vodi k nekoj boljoj budućnosti. Ali kada nam prijete ratovima, separatizmom, zastrašuju nas nacionalizmom… pa svako normalan želi odavde otići!“

Zato je njihov treći studijski album simbolično dobio naziv „Gluten Tag“, a sadrži osam pjesama u kojima se isprepliće društveno-politička i ljubavna tematika, uz neizostavan i prepoznatljiv humor te karakterističan zvuk koji će se zasigurno svidjeti široj publici: „Novim albumom ispraćamo jednu generaciju i lobiramo da oni lobiraju za nas!“

Album “Gluten Tag” bit će objavljen 15. ožujka preko diskografske kuće Croatia Records, a isti će vrlo brzo promovirati na nekoliko koncerata i festivala diljem Hrvatske, čiji će datumi biti poznati uskoro.