Marc Almond najavio koncert na Tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku
25. veljače 2020.
Music Box (10099 Članci)
Podijeli

Marc Almond najavio koncert na Tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku

Svjetska ikona glazbene pop kulture s preko 30 milijuna prodanih albuma, Marc Almond, nakon pet godina ponovno nastupa u Hrvatskoj!

Nošen pozitivnim kritikama upravo objavljenog albuma Chaos and a Dancing Star, Marc Almond će ekskluzivnim koncertom 8. kolovoza, u jedinstvenoj atmosferi Tvrđave sv. Mihovila, izvesti najveće glazbene uspješnice iz četrdeset godina duge karijere.  

Marc Almond najpoznatiji je po razdoblju provedenom s Davidom Ballom u elektro-pop senzaciji Soft Cell proslavljenoj s klasikom Tainted Love. Zahvaljujući uzbudljivim počecima, žanrovski raznolik i inovativan, Almond je glazbeni put nastavio samostalnom karijerom. Svevremenski hitovi i suradnje poput one s Geneom Pitneyjom na Something’s Gotten Hold of My Heart ili pak s Bronski Beatom na I Feel Love zavrijedile su mu status pop-ikone kojeg je nastavio graditi kazališnim izvedbama, proznim i poetskim stvaralaštvom te interpretacijama ruskih romansi i eksperimentalnih rock opera. U 24 solo albuma prohujao je lepezom žanrova – od elektronike, post-punka, rocka do velikih balada i ruskog folka. Obožavatelji već dugi niz godina uživaju u klasicima Tears Run Rings, The Idol, Jacky i What Makes a Man a Man, a istovremeno i recentnijim hitovima poput Child Star, Scar i A Kind of Love.

Ponosan, drzak i vječno svoj, Almond je krajem siječnja ove godine izdao album Chaos And A Dancing Star kojim je osvojio glazbenu kritiku i obožavatelje, a na kojem je nastavio suradnju s poznatim producentom i autorom Chrisom Braideom. Već je na prvo slušanje albuma jasno da se radi o umjetniku koji nakon četiri desetljeća intenzivnog stvaranja još uvijek realizira iznimno maštovite koncepte i suradnje – kao što je ova nova, s legendom Jethro Tulla – Ianom Andersonom, koji se instrumentalnom bravurom priključuje na novom singlu Lord of Misrule. Tvrđava sv. Mihovila u Šibeniku našla se među pažljivo odabranim točkama turneje Marca Almonda. 

Ulaznice će biti dostupne od petka, 28. veljače (od 12 sati). Cijena early bird ulaznica iznosi 280 kn, a od 1. travnja narast će na 310 kn.