Lea Dekleva predstavlja raskošnu baladu “Daleko”
27. veljače 2020.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Lea Dekleva predstavlja raskošnu baladu “Daleko”

“Daleko” – prvi singl Lee Dekleve nakon četiri godine, jedinstvena je balada s prizvukom soundtracka koja vas neće ostaviti ravnodušnima. Svojom iskrenom emocijom te raskošnim orkestralnim aranžmanom dotaknuti će srca slušatelja u ovim, kako sama Lea kaže “neromantičnim vremenima”.

Snimana je u studiju Marijana Brkića-Brka (Parni valjak), a za orkestraciju je zaslužan Dalibor Grubačević.
Glazbeno spojiti  rokera i orkestratora klasične glazbe, a sve na temelju mediteranske duše koju autor Jure Stanić nosi bio je izazov i posebna  rados….” komentirala je Lea ovu zanimljivu kombinaciju suradnika.

Pjesma je ujedno i najavni singl novog albuma, svojevrsnih sabranih djela autora Jure Stanića te je jedna od posljednjih pjesama koje je Oliver Dragojević planirao snimiti. Zahvaljujući dugogodišnjem prijateljstvu Lee i Jure, upečatljiva balada „Daleko“ ipak je zaživjela, a sam autor nam je otkrio i zašto je ovu pjesmu povjerio u Leine ruke:
Leu poznajem dvadesetak godina i od početka njezine karijere sam je podržavao. Svoja je i autentična. Uživam u njezinim muzičkim radovima, razmišljanjima i bila mi je sasvim logičan izbor.”

Na albumu svoje mjesto naći će Stanićeva poznata djela u drugim čitanjima u izvedbama cijenjenih glazbenika; Gibonnija, Gabi Novak, Stjepana Hausera, Vlatka Stefanovskog, Miroslava Tadića, Antonia Serrana, Tedija Spalata.