Putokazi otkrili inspirativan singl i spot “TanTanatos” s novog albuma “Meandri”
7. ožujka 2020.
Music Box (9729 Članci)
Podijeli

Putokazi otkrili inspirativan singl i spot “TanTanatos” s novog albuma “Meandri”

Na svoj 36. rođendan, 22.2.2020., u HKD-u na Sušaku, s početkom u 20.20h, Putokazi su predstavili svoj novi album imena “Meandri” s kojeg predstavljaju i inspirativan singl “TanTanatos”.

Riječka publika je na promociji albuma također ekskluzivno mogla i pogledati spot za tu pjesmu. Spot je sniman na lokacijama u unutrašnjosti Istre, kraj Buzeta, na Lindaru, Pazinskom potoku te u Crkvi sv. Marije na Škriljinah kraj Berama.

Autorica spota je umjetnica Gea Rajić koja o njemu kaže: “Simboličke elemente pjesme koji se kao arhetipi provlače kroz sve mitove i religije “isklesali” smo u vizualnu strukturu videa. Voda je simbol tijeka života na čijoj se površini reflektiraju nematerijalne slike. Pećina je simbol ulaska u podzemni svijet, prelaska iz jednog života u drugi, te ples koji predstavlja sam život. Element koji uvodi barijeru između života i smrti transformirali smo kroz staklenu površinu, ukazujući na nejasnu sliku smrti čija nedokučiva prisutnost stvara vječna pitanja, nadu i vjeru. Vizualno smo dematerijalizirali čvrsti pojavni svijet pretapanjem jedne slike u drugu. Tim činom smo se odvojili od linearnog vremena i iskrojili novo iskustvo percepcije vremena kao simultanog.”

Autorica svih pjesama je Miranda Đaković koja je i glazbena producentica, a uz nju na albumu se kao producenti i glazbeni aranžeri potpisuju i Zoran Majstorović te Iztok Turk dok je vokalne aranžmane radila također Miranda Đaković.

Likovno oblikovanje omota uvijek je važna dimenzija kreativnog stvaranja Putokaza, a ovoga puta autor Saša Ostojić prati osnovnu ideju glazbenog izričaja i pritom jednostavno simbolizira dostojanstvenu mijenu u našim životima: ne postoje ni početak ni kraj. Postoje samo meandri kao životni zavoji kojima protječemo.