#svježasrijeda: Jutes – glazbenik koji donosi punk energiju u pop žanr
11. ožujka 2020.
Music Box (9664 Članci)
Podijeli

#svježasrijeda: Jutes – glazbenik koji donosi punk energiju u pop žanr

U našoj tjednoj rubrici #svježasrijeda predstavljamo vam interesantna nova glazbena imena iz Universal Music kataloga, za koja vjerujemo da će plijeniti pažnju publike i medija u narednom razdoblju. Naš odabir za ovu srijedu je: Jutes!

Nakon što je prethodne godine predstavio singlove „Start Over“ i „Sideshow“, talentirani kanadski pjevač Jutes, čija glazba donosi upečatljiv pop punk zvuk, objavio je EP izdanje „Overrated“. Hrvatska publika izdanje može slušati u radijskom eteru te na digitalnim glazbenim servisima Google Play, Deezer i YouTube Music:

„Overrated“ čini sedam pjesama kojima je Jutes pokazao žanrovsku fleksibilnost: ekspresivne melodije, britke punk gitare i prodorni beatovi sastavan su dio pjevačevog glazbenog potpisa, što se moglo naslutiti u već spomenutom, zapaženom singlu „Start Over“.

Pjevač je objavu svojeg EP izdanja popratio i spotom za pjesmu „Where Are You Going?“, u čijem je kreiranju sudjelovao redatelj Jordan Wozy (The Chainsmokers, Machine Gun Kelly):

Prije potpisivanja ugovora s diskografskom kućom Capitol Records (Katy Perry, Sam Smith, Lewis Capaldi), Jutes je glazbeni identitet počeo graditi u rodnom gradu Ottawi. Na mladog su pjevača utjecali sastavi kao što su Red Hot Chili Peppers, OutKast i Third Eye Blind, a pjesme koje danas stvara iskrena su glazbena ilustracija raznih priča o međuljudskim odnosima.

„Overrated“ – popis pjesama:

Where Are You Going?

Overrated

Everyone Knows

Sideshow

I’m Not Ready

Back to You

Start Over

Foto: Cory Photo

Čitava #svježasrijeda playlista dostupna je za slušanje OVDJE.