PREMIJERA: “Nostalgija” je karta do budućnosti – poslušajte prvi singl mladog benda Magnar
26. ožujka 2020.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

PREMIJERA: “Nostalgija” je karta do budućnosti – poslušajte prvi singl mladog benda Magnar

Magnar je mladi, ali žestoki, zagrebački rock bend koji se po treći put predstavlja na glazbenoj sceni, ali ovaj put prvim službenim singlom Nostalgija, svježim i dinamičkim progresivnim rockom.

Pored brojnih priznanja kao što su pobjeda na pulskoj gitarijadi, O’ rock festivalu te nagrada Moj prvi Music Pub Zlatka Turkalja za najbolji novi bend 2019., Magnar je krajem prošle godine imao priliku predstaviti se publici u rasprodanoj dvorani Doma sportova kao predgrupa Općoj Opasnosti. Priliku za taj nastup dobili su pobijedivši na natječaju Karta do budućnosti, koji im je omogućio i ekskluzivni ugovor s Croatia Recordsom.

Danas već nešto glazbeno zrelija i iskusnija petorka iz Zagreba okupila se krajem 2018. i oni su:  frontmen Noa Rupčić (22), gitarist Jurica Jelača (20), basist Ivan Penava (23), bubnjar Lovro Petrović (18) te lead gitarist i glavni autor teksta i glazbe Ante Škurla (18).

Nostalgija je Magnarov treći singl u produkciji Ivana Mihaljevića, koji s bendom surađuje od njihovog početka, te sadrži brojne nove elemente u njihovoj glazbi. U pjesmi je gostovao i Hrvoje Rupčić, poznati hrvatski glazbenik koji je svojim udaraljkama dodao orijentalnu crtu zvuku pjesme koja se žanrovski svrstava u svježi i dinamički progresivni rock. Kao i prve singlove, Fatamorganu i i Ljepotu kaosa, Nostalgiju iznose ekspresivne i melodične vokalne linije Noe Rupčića s čvrstim grooveom i tehnički potkovanim bendom iza njega, no ovaj put s nešto drugačijim pristupom harmonijski i tekstualno.  Spot je režirao Nikola Vidić.