#svježasrijeda: Charlotte Dos Santos – eterična idila u šarenilu baroknog popa
1. travnja 2020.
Music Box (9664 Članci)
Podijeli

#svježasrijeda: Charlotte Dos Santos – eterična idila u šarenilu baroknog popa

U našoj tjednoj rubrici #svježasrijeda predstavljamo vam interesantna nova glazbena imena iz Universal Music kataloga, za koja vjerujemo da će plijeniti pažnju publike i medija u narednom razdoblju. Naš odabir za ovu srijedu je: Charlotte Dos Santos!

Norveška kantautorica, producentica i pjevačica Charlotte Dos Santos uspješno stvara tople i emotivne pjesme koje istražuju teme kao što su ljudska povezanost, identitet i ženstvenost. Talentirana glazbenica navedene aspekte života preispituje i u njenom očaravajućem singlu „Helio“, koji se našao na novom EP izdanju „Harvest Time“.

Poletni i bajkoviti taktovi pjesme „Helio“ pokazuju kantautorsku zrelost talentirane glazbenice: „Ovaj singl preispituje što znači voljeti sebe, činjenicu da nam ne treba nitko osim nas da budemo sretni. Pjesma je nastala kao rezultat moje opsjednutosti svemirom, astronomijom i astrologijom. Početna je ideja bila da naziv ‘Helio’ bude metafora za nekog bez koga ne mogu zamisliti moj život, ali kasnije sam shvatila da moram preokrenuti narativu – nikome se svijet ne treba vrtjeti oko druge osobe, dovoljni smo sami sebi. Helio predstavlja mene, ljubav koju moramo pružiti sami sebi“, objasnila je Charlotte.

Pjevačica je za pjesmu snimila i mističan videospot, u čijem je kreiranju sudjelovao njen partner i redatelj Eli Salcedo:

Singl „Helio“ Charlotte je objavila u sklopu njenog novog EP izdanja „Harvest Time“, na kojem se našlo pet pjesama, među kojima i istoimena „Harvest Time“, koja je također predstavljena kao singl. Navedeno izdanje objavljeno je tri godine nakon zapaženog projekta „Cleo“, na kojem su se posebice istaknule „Red Clay“, „Watching You“ i „Take It Slow“.

Osim što je svojim radom osvojila glazbene kritičare, kantautorica je dobila veliko priznanje i u obliku nominacije za norveški Grammy u kategoriji Debitanta godine, a imala je priliku surađivati i s glazbenicima kao što su  Raphael Saadiq (Whitney Houston, Erykah Badu, Justin Timberlake) te Big Boi, član legendarne skupine OutKast.

Čitava #svježasrijeda playlista dostupna je za slušanje OVDJE.

Foto: Katie Burdon