Jack Savoretti prihodima od nove pjesme pomaže bolnici San Martino u Genovi
2. travnja 2020.
Music Box (9893 Članci)
Podijeli

Jack Savoretti prihodima od nove pjesme pomaže bolnici San Martino u Genovi

U duhu solidarnosti i u suradnji s fanovima iz Italije, engleski glazbenik talijanskih korijena Jack Savoretti predstavlja svoju prvu pjesmu upravo na talijanskom jeziku.

Pjesma nosi naziv „Andrà Tutto Bene“, odnosno u prijevodu „All Will Be Fine“, što je ujedno i trenutni slogan Italije, zemlje koja je snažno pogođena pandemijom koronavirusa.

Pjesma je napisana u suradnji s talijanskim fanovima, koji su se Jacku pridružili tijekom Instagram Live sessiona i zajedno s njim ispisali emotivne stihove. Objava sa sobom nosi i humanitarni karakter, budući da će svi prihodi od pjesme biti donirani bolnici San Martino u Genovi, jednoj od pandemijom najopterećenijih bolnica u sjevernoj Italiji.

Jack je glavninu pjesme snimio u svom kućnom studiju, gudačke dionice aranžirao je i izveo Davide Rossi (Coldplay, The Verve, Goldfrapp), dok se za finalnu produkciju pobrinuo Cam Blackwood (George Ezra, London Grammar, Florence + the Machine).

„Bila mi je čast napisati pjesmu na ovaj način, uz pomoć svih talijanskih prijatelja. Oni su nas na ovaj način na trenutak pozvali u svoje živote i kroz poeziju podijelili s nama svoja iskustva i emocije.“, otkriva Jack Savoretti iskustvo stvaranja pjesme na ovaj način, a čitava priča zabilježena je i u pratećem videospotu.