Neno Belan u duetu s kćeri Nikolinom “Ivonu” preimenovao u “Coronu”
6. travnja 2020.
Music Box (11025 Članci)
Podijeli

Neno Belan u duetu s kćeri Nikolinom “Ivonu” preimenovao u “Coronu”

Jedan od najproduktivnijih hrvatskih kantautora – Neno Belan, zajedno sa svojom kćeri Nikolinom Belan, predstavlja svoj novi stari singl “Corona” koji je refleksija trenutačne situacije globalne pandemije korona virusa.

Naime poznati glazbenik, koji je u svojevoljnoj izolaciji u svojem domu u Rijeci, u izvanrednoj situaciji prestanka koncertnih aktivnosti, čisteći stan pronašao je na policama orginalne vrpce svoje pjesme “Ivona”. Skladba je to s njegovog albuma “Space twist” koja je bila veliki hit krajem devedesetih. Razmišljajući kako doprinijeti ideji #ostanidoma koju promovira Stožer civilne zaštite, nametnula se ideja o prepjevu “Ivone” u “Coronu”. Tako je pjesma iz 1998. godine dobila novi tekst koji se referira na trenutnu situaciju ugroze, ali na jedan zanimljiv i šarmantan način svojstven Belanu.

Poruka pjesme je ohrabriti ljude da ostanu doma čime se smanjuje mogućnost zaraze, ali i predstaviti virusnu ugrozu na jedan duhoviti način te tako s vjerom u bolje sutra i optimizmom se odhrvati strahu i atmosferi opće ugroze. “Imam pozitivan stav oko cijele situacije, proći će ubrzo i ova prijetnja, bit će sve dobro, samo se trebamo držati uputa našeg stožera. Mislim da svi trebamo biti optimistični i s vjerom u bolje sutra se izboriti s ovom nedaćom”, ističe Belan.

Za pjesmu je snimljen i spot i to u kućnoj radinosti Belanovih. Naime, snimljen je s Neninim mobitelom, a važnu ulogu je odigrala i kćer Nikolina koja je zajedno s ocem i režirala spot. Montirao ga je poznati hrvatski snimatelj Tomislav Brđanović.

Svi prihodi koje će ostvariti ovaj singl na osnovu autorskih i izvođačkih prava, bit će uplaćeni na žiro račun Ministarstva zdravstva za borbu protiv Corona virusa te za obnovu grada Zagreba, stradalog u nedavnom potresu.