Andrea Bocelli ovog Uskrsa nastupa u milanskoj katedrali Duomo uz izravan prijenos
7. travnja 2020.
Music Box (10971 Članci)
Podijeli

Andrea Bocelli ovog Uskrsa nastupa u milanskoj katedrali Duomo uz izravan prijenos

Ovog Uskrsa, u nedjelju 12. travnja, talijanski tenor i glazbena ikona Andrea Bocelli priredit će solo-koncert u povijesnoj milanskoj katedrali Duomo, a izvedba će biti popraćena Live Streamom putem YouTube platforme.

Poziv za ovakvim nesvakidašnjim i emotivno posebnim nastupom stigao je od strane milanskog gradonačelnika Giuseppea Sale, a sam koncert nosi simbolični naziv „Music For Hope“ te predstavlja snažnu poruku ljubavi i nade kako Italiji, tako i čitavom svijetu. Prateći mjere i naputke nadležnih institucija, u katedrali dakako neće biti prisutna publika, dok će Bocellija u izvedbi pratiti Emanuele Vianelli za orguljama. Za koncertnu izvedbu pomno su odabrane skladbe, ovom prigodom aranžirane za glas i orgulje, a među njima će biti izvedene i omiljeni brojevi „Ave Maria“ i „Sancta Maria“.

„Vjerujem u snagu zajedničke molitve; vjerujem u katolički Uskrs, univerzalni simbol ponovnog rođenja koji je trenutno potreban svima, bez obzira bili vjernici ili ne. Zahvaljujući glazbi i tehnologiji, ovim putem će se moći povezati milijuni ljudi diljem svijeta i pružiti si podršku“ otkriva Andrea Bocelli i dodatno poruku usmjerava svojim sunarodnjacima: „Hrabri i proaktivni Milano, kao i čitava Italija će ovime biti i pokretačka snaga mnogima te će biti neponovljivo iskustvo svjedočiti ovom iznimnom momentu u katedrali Duomo“.

Foto: Veneranda Fabbrica del Duomo di Milano

Ovo iznimno događanje organizirano je od strane Grada Milana, organizacije Veneranda Fabbrica del Duomo, produkcijske kuće Sugar Music te diskografske kuće Universal Music Group, uz sudjelovanje i YouTube platforme.

Foto: Mark Seliger