Kali Lago iskopali staru, nikad objavljenu pjesmu i dali joj novu dimenziju
7. travnja 2020.
Music Box (9494 Članci)
Podijeli

Kali Lago iskopali staru, nikad objavljenu pjesmu i dali joj novu dimenziju

Kali Lago je zagrebački akustični sastav osnovan početkom 2018. i čine ga Filip Smokvina (solo gitara, prateći vokal), Marin Novak (ritam gitara, glavni vokal), Marin Lisjak (bas gitara) te Marko Šturman (perkusije, prateći vokal). 

Pjesma “Generous Enough” je nastala negdje između 2016. i 2017. godine, neposredno nakon raspada njihovog prvog sastava. Budući da je riječ o relativno staroj pjesmi nekoliko puta su tijekom godina mijenjali njezinu strukturu dok je konačno nisu završili 2019. i snimili kod producenta Antonina Šimića. Tekst je, s druge strane, ostao isti od samog početka i govori o mučnom, ali neizbježnom i dugo odgađanom osobnom razlazu s bliskom osobom u kojem, kao i uvijek, okolnosti nisu crno-bijele niti ikome lagodne. Izbor engleskog jezika i u ovoj pjesmi odražava auotorvu naviku priklanjanja onom jeziku koji mu se u konkretnom korpusu glazbe čini prikladnijim, bez obzira na eventualni (uvjetno rečeno) mainstream potencijal ili ograničenost pjesme po kriteriju jezika.

“Prethodno objavljena ‘‘I Feel the Winds Again” i ‘‘Generous Enough’‘ za mene predstavljaju dva dijela iste cjeline. One su razrješenje i pomirenje s događajima tijekom negativnog razdoblja mog života o kojima govore. Zamišljene su kao bonus pjesme na albumu koji snimamo u Greenwood studiju i jedine dvije koje nisu na hrvatskom jeziku. Nažalost, s obzirom na svima dobro poznato aktualno stanje u državi ni mi do daljnjega nemamo uvjete ni za live svirku niti za redovitost u studiju iako imamo nekoliko vrlo interesantnih novih pjesama koje smo planirali snimiti i potom objavljivati u redovnim intervalima. Vjerujemo da će se stanje ubrzo dovoljno primiriti dovoljno da se svatko vrati svojoj svakodnevici, pa i mi ostvarenju svojih planova”, izjavio je Marin Novak.