Zvonimir Bajević s jazz projektom B’s FUNstallation objavio album “Hold On”
13. studenoga 2022.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

Zvonimir Bajević s jazz projektom B’s FUNstallation objavio album “Hold On”

Pod nazivom B’s FUNstallation (skraćenica od Baja’s) krije se šest glazbenika mlađe hrvatske jazz generacije koje je okupio trubač Zvonimir Bajević u proljeće 2012. godine.

Zajednički projekt, u kojemu je kreativno ostvarivanje u potpunosti otvoreno i poticano od strane svakog njegovog kotačića, prirodno je izrastao na dugogodišnjem zajedničkom muziciranju i prijateljevanju. Članovi ovog projekta sudjelovali su ranije i na raznim drugim projektima i s drugim glazbenicima kao što su Elvis Stanić Group, Jazz Me Do Quintet, Satellite Quartet, Tamara Obrovac Transhistria Ensemble, Jazz Orkestar HRT-a, HGM Jazz orkestar Zagreb, The Problems, Vedran Ružić sekstet, Lasse Lindgren Big Constellation, The Bonebomb, Big band RTV Slovenija itd. Upravo ove suradnje ostavile su veliki utjecaj i tragove koje kroz vlastite kompozicije pokušavaju sintetizirati u svoje viđenje stvari, pojava, osjećaja i situacija koje doživljavaju.

Članovi sastava su: Mario Bočić, tenor saksofon, Zvonimir Bajević, truba, krilnica, Luka Žužić, rhodes, Goran Rukavina, kontrabas, bas gitara, Davor Doležal, električna i akustična gitara i Borko Rupena, bubnjevi i gongovi. Nakon albuma Blue Line, iz 2018. godine koji prošao jako dobro kod glazbene kritike i publike i sa kojim su odsvirali preko 30ak iznimnih koncerata, u 2022. godini su se bacili na posao i završili svoj treći studijski album.

„Album Hold On mali je dodatak vremenu proteklom iza nas koje je bilo sve, samo ne normalno i uobičajeno! Apsurd svega je da nam je uz sve objektivne teškoće i probleme uslijed zastoja uobičajenih i ustaljenih životnih obrazaca dalo  priliku da zastanemo i opet se okrenemo sebi i onome što nosimo u sebi, a često zbog “normalnog” načina života negdje iščezne! Sve to se i u fazi djelovanja banda poklopilo s njegovim unutarnjim promjenama i dolasku neke nove energije i novog zvuka u njegovom izričaju. Ipak, melodija, harmonije, ugođaj i užitak zajedničkog  sviranja su i dalje tu i nadamo se da će album Hold On, u dobrom duhu s optimističnom porukom, doći i do ušiju nekih novih slušatelja.“, kaže idejni vođa, trubač Zvonimir Bajević.