“Bombardiranje New Yorka” ponovno na vinilu u obljetničkom reizdanju
9. travnja 2020.
Music Box (10906 Članci)
Podijeli

“Bombardiranje New Yorka” ponovno na vinilu u obljetničkom reizdanju

Obljetničko izdanje legendarne kompilacije “Bombardiranje New Yorka” u luksuznom redizajniranom ovitku u nakladi Dancing Beara napokon je ugledalo svjetlo dana te je dostupno na LP-u za sve obožavatelje i kolekcionare vinila.

U ovim teškim vremenima kada nam je veliki oslonac upravo glazba, strastvene fanove žestokog i prljavog rock’n’rolla te underground rocka općenito, razveselit će činjenica da će na svojim gramofonima moći zavrtiti reizdanje ovog dragocjenog uratka koje sadrži preko 50 minuta materijala kultnih imena domaćeg  rocka – Majke, Satan Panonski, Messerschmitt, Kaotične duše, Sköl i Machine Gun.

Kompilacija je originalno objavljena na LP-u 1989. godine za etiketu Slušaj Najglasnije, Zdenka Franjića, da bi se na CD-u po prvi puta našla 1998. godine u nakladi diskografske kuće Dancing Bear te je u tom formatu, gorespomenutim bendovima, pridodano još osam bonus pjesama.

“Vrijeme objavljivanja kompilacije ‘Bombardiranje New Yorka’ bilo je pionirsko doba novog domaćeg rocka dok danas reizdanje ove kompilacije s bonus pjesmama originalno namijenjenim kompilaciji, ali zbog nedostatka prostora neuvrštenim na prvobitno izdanje “Bombardiranje New Yorka” podsjeća na zdravu krvnu sliku tadašnje domaće rock scene i ishodište danas aktualnih rock bandova poput Majki ili Kojota čiji se veći broj članova motao u grupi Pokvarena mašta. U svakom slučaju iz kompilacije ‘Bombardiranje New Yorka’ posredno i neposredno se izrodilo puno dobrih stvari, pa čak i daleko više no što su se najdobronamjerniji kritičari i aktivni sudionici tih zbivanja usudili i pomisliti.”, piše Aleksandar Dragaš povodom objavljivanja CD izdanja “Bombardiranje New Yorka” 1998. godine za Dancing Bear i to po prvi put na (ondašnjem novom nosaču zvuka) CD-u.