Bob Dylan po prvi put u karijeri zasjeo na prvo mjesto Billboarda
11. travnja 2020.
Nikola Knežević (2787 Članci)
Podijeli

Bob Dylan po prvi put u karijeri zasjeo na prvo mjesto Billboarda

Jedan od najvećih kantautora u povijesti glazbe, Bob Dylan, u 78. godini života i 60. godini karijere po prvi put se našao na prvom mjestu najcjenjenije svjetske top liste Billboard.

Učinio je to s pjesmom koja traje čak 17 minuta, što je još nevjerojatnije. U pitanju je novi singl “Murder Most Foul” koji govori o ubojstvu američkog predsjednika Johna F. Kennedyja 1963. godine. Njegove pjesme bile su i ranije na vrhu Billboarda, ali nikad pod njegovim imenom. Pjesma “Blowin’ in the Wind” u verziji Petera, Paula i Mary završila je na vrhu Billboarda 1963. godine, a on ju je godinu ranije napisao i 1963. objavio na albumu “The Freewheelin’ Bob Dylan”. Zatim, “Mr. Tambourine Man” u obradi Byrdsa bila je na broju jedan 1965. godine, a Dylan ju je objavio u ožujku te godine na albumu “Bringing It All Back Home”. Hitovi poput “Like a Rolling Stone” i “Rainy Day Women #12 & 35” dosegli su tek 2. mjesto, a “Lay Lady Lay” bila je na broju 7 1969. godine.

Jednostavno, Bob Dylan nije imao sreće, sve do sada. Inače, ovaj kantautor i dalje održava koncerte, otprilike 60-ak njih tijekom godine, nekada je brojka išla i do 100, ali njegova beskonačna turneja i dalje traje. Naravno, sve je stopirano zbog koronavirusa, ali vjerujemo kako će se Dylan ubrzo vratiti na pozornice.