Neki stručnjaci predviđaju povratak koncerata tek početkom ili krajem 2021. godine
13. travnja 2020.
Nikola Knežević (2745 Članci)
Podijeli

Neki stručnjaci predviđaju povratak koncerata tek početkom ili krajem 2021. godine

Mnogi se pitaju kada bi se trebali vratiti normalnom životu, a nakon završetka globalne krize uzrokovane pandemijom koronavirusa.

Povratak normalnom životu značio bi i užitak u svim dobrobitima takvog života, uključujući i koncerte. No, predviđanja nekih stručnjaka govore kako baš i ne bi trebali do kraja ove godine razmišljati o takvim stvarima. Naime, kako piše web stranica metalinjection.net nedavno su cijenjeni booking agenti predvidjeli da bi se turneje trebale aktivirati tek početkom 2021. godine. Ipak, za New York Times Magazine, zdravstveni stručnjak Zeke Emanue, direktor Healthcare Transformation Instituta s Univerziteta u Pennsylvaniji, govori kako je potrebno više vremena da se ekonomija oporavi i da je najrealnije govoriti o jeseni 2021. godine kao početku nekih koncertnih aktivnosti.

Naravno, tu se postavlja i pitanje kada bi svijet mogao imati cjepivo protiv koronavirusa, o čemu svakako i ovisi početak ovih aktivnosti. Nakon postepenog ukidanja strogih mjera kretanja u društvu i socijalnog distanciranja, polako bi se svijet mogao vraćati u normalan život. Ipak, sve će teći jednim slabijim tempom kako se ne bi dogodio novi povratak virusa u društvo.

“Određene tvrtke koje se bave konstrukcijom, izradom određenih proizvoda ili koji imaju urede ujedno imaju i veću mogućnost da se puno ranije vrate poslu jer imaju sve uvjete da održe socijalnu distancu. Veća okupljanja, konferencije, koncerti, sportska događanja – kada ljudi govore da će odgoditi za listopad 2020. godine, zaista nemam pojma kako oni misle da je to izvedivo. Mislim da će takva događanja biti nešto zadnje što će se vratiti u normalu. Realno govorimo o jeseni 2021. godine kao najranijem mogućem razdoblju”, kaže.

Ujedno, mnogi stručnjaci ističu kako se sve mjere socijalnog distanciranja ne mogu ukidati dok zemlje ne uvedu testiranja na masovnu razinu. Puno segmenata ovisi o nekakvom realnom zaključku, tako da je sada i teško govoriti o ovakvim potezima, ali ipak jedno je sigurno – još jedno izvjesno vrijeme nećemo moći uživatu u koncertima na otvorenom. Preostaju nam samo koncerti iz izolacije kojih ima na pretek u ovim teškim vremenima.