Pink Floyd tijekom pandemije koronavirusa na YouTubeu priprema seriju koncerata
16. travnja 2020.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

Pink Floyd tijekom pandemije koronavirusa na YouTubeu priprema seriju koncerata

Pink Floyd će ovog petka započeti s objavljivanjem serije koncerata na svojem YouTube kanalu i tako još jedno zagrabiti u svoju bogatu arhivu.

U petak u 12 sati po europskom vremenu prvo će započeti sa streamenjem cijelog koncertnog filma “Pulse” koji je nastao 1994. godine na Earles Courtu u Londonu tijekom “The Divison Bell” turneje.

“Želimo vam sve najbolje i nadamose da ste i vi i vaše obitelji sigurni i zdravi u ovim teškim vremenima. Nastavit ćemo normalno s objavama kako bi vam dostavili neke zanimljive slike, tonske zapise i video snimke i tako svima nama pomogli da prođemo ovu situaciju”, objavljeno je na službenim društvenim mrežama Pink Floyda.

Tijekom karijere Pink Floyd su prodali više od 250 milijuna albuma diljem svijeta, a “Dark Side of the Moon” je među najprodavanijima svih vremena s 45 milijuna kopija, dok je “The Wall” prodan u više od 30 milijuna primjeraka. Uvršteni su u Rock and Roll Kuću slavnih 1996. godine te u britansku glazbenu Kuću slavnih 2005. godine. Zadnji album, “The Endless River”, koji je zapravo nastao tijekom sessiona za album “The Division Bell”, objavljen je 2014. godine.

Foto: Dimo Safari