Od posljedica koronavirusa umrla detroitska legenda elektroničke glazbe Mike Huckaby
25. travnja 2020.
Music Box (10950 Članci)
Podijeli

Od posljedica koronavirusa umrla detroitska legenda elektroničke glazbe Mike Huckaby

Mike Huckaby, legendarni DJ, vlasnik izdavačke kuće, dizajner zvuka i edukator, preminuo je u 54. godini života.

VIjest je potvrdila njegova booking agencija Connect Bookings.

“Jedan od najvećih DJ-a i producenata u povijesti elektroničke glazbe. Nevjerojatno ljudsko biće. Svijet je danas izgubio genija”, objavili su.

Njegov booking agent Daniel Liakhovitski potvrdio je Pitchforku kako je Huckaby umro od komplikacija izazvanih koronavirusom.

“Mike je bio nevjerojatan talent i prekrasna duša. Veliki čovjek kojeg su voljeli svi koji su ga znali. Njegov život je bio samo glazba. Molim vas, poslušajte njegove pjesme i DJ mikseve. Njegova glazba glasnija je od riječi”, rekao je agent i dodao kako će njegova ostavština zauvijek živjeti u srcima ljubitelja house i techno glazbe diljem svijeta.

Ova detroitska glazbena legenda bio je zadnji pravi predstavnik kultne detroitske house scene. Devedesetih godina radio je u obnovljenoj glazbenoj trgovini Record Time koja je ugašena 2011. godine nakon 30 godina rada. Tamo je bio dugogodišnji menadžer i kupac te je radio zajedno s techno pionirima Danom Bellom, Claudeom Youngom i Magdom.

Od sredine 90-ih objavljuje singlove, EP-je i remikseve, uključujući “Deep Transportations Vol. 1 i Vol. 2, objavljene za Harmonie Park 1995. i 1996. godine. Imao je i niz drugih projekata, a 2002. godine pokrenuo je svoju izdavačku kuću Deep Transportation, kao i podlabel S Y N T H. Tijekom dugogodišnje karijere producirao je i remiksirao pjesem za Deepchorda, Juana Atkinsa, Vladislava Delaya, Polea, Loco Dicea, LoSoula i mnoge druge. Pokrenuo je i edukativne kampove diljem svijeta, a koji su uključivali dizajniranje zvuka i produkciju.

Izvor: Pitchfork

Foto: Marie Staggat