Kupnjom kompilacije ZGB 2020 pomozite Zagrebu stradalom u potresu
1. svibnja 2020.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

Kupnjom kompilacije ZGB 2020 pomozite Zagrebu stradalom u potresu

Zagreb je u zadnjih 40-ak godina grad s vrlo živom glazbenom scenom koja nije zamrla čak ni 1990-ih u vrijeme rata.

Možemo govoriti o specifičnom, osebujnom zvuku Zagreba kojeg su tvorili Azra, Boško Petrović, Cul-de-sac, Dee Dee Mellow, Haustor, Sexa, Vještice i brojni drugi. Zagrebom već neko vrijeme odjekuje jedan novi kreativni val a energija i ljubav prema glazbi samo raste. Potres koji je pogodio Zagreb 22. ožujka 2020. godine, najviše je oštetio Donji grad i nanio nemjerljivu štetu kulturi u Zagrebu koja je radi pandemije bolesti COVID-19 već bila na izdisaju. Donji grad je zagrebački downtown, u kojem se događa najviše kulture pa i najviše svirki uživo. Oštećene su brojne kuće, mnogi ljudi morali su napustiti domove. Oštećene su i najvažnije zagrebačke kulturne institucije i upitno je kada će vratiti svoj puni sjaj.

“Ovom kompilacijom želimo pridonijeti obnovi nezavisne scene u Zagrebu, i to primarno novčanom podrškom umjetnicima koji su radi potresa izgubili svoje domove i izvor prihoda, što je dodatno pojačano u uvjetima pandemije kada je zabavna industrija ionako na koljenima. Zajedništvo i kreativnost hrvatske alternativne scene koja gravitira oko Zagreba u središtu su ove kompilacije i utkane u emociju iza svake pjesme na albumu. Nijedan čovjek nije otok, i sada je važnije nego ikad doprinijeti novom i boljem sutra za sve nas. Sav prihod od prodaje ove kompilacije putem Bandcampa, Rika Muzika će donirati jednoj od zagrebačkih udruga koje pomažu oštećenima u potresu. Slušanjem albuma na digitalnim platformama, shareanjem kompilacije i interakcijom s našim sadržajem i izvođačima, pomažete nam prenijeti poruku zajedništva i pokazati da bez obzira na sve, stojimo jedni uz druge i ne odustajemo”, kažu iz Rika Muzike, izdavača ove kompilacije.

Na kompilaciji se nalazi 19 renomiranih glazbenika  koji su se odrekli prihoda od prodaje. Novac od prodaje će biti uplaćen od strane izdavača, Rika Muzika, na zasebni račun udruge Ilica otvoren posebno za ovu potrebu. Mangroove, Jinx, Andreja, Rundek & Ekipa, RUndek Cargo Trio, ST!llnes, Porto Morto, Mašinko, Mimika Orchestra, Kozmodrum, Chui, Peglica i Komandos, JeboTon Ansambl, Sara Renar, Doringo, Antenat, Mary May, Sfumato, Tus Nua i Truth ≠ Tribe dio su ove kompilacije, a bilo bi najbolje da kupnju obavite već sada jer ovoga petka Bandcamp se iznimno odriče svojih 15% zarade od kupnje glazbe na Bandcampu.