#svježasrijeda: tam – mlada kantautorica iz Beograda koja spaja elemente pop, R&B i trap glazbe
4. ožujka 2020.
Music Box (10579 Članci)
Podijeli

#svježasrijeda: tam – mlada kantautorica iz Beograda koja spaja elemente pop, R&B i trap glazbe

U našoj tjednoj rubrici #svježasrijeda predstavljamo vam interesantna nova glazbena imena iz Universal Music kataloga, za koja vjerujemo da će plijeniti pažnju publike i medija u narednom razdoblju. Naš odabir za ovu srijedu je: tam!

Tamara Popović – tam je 24-godišnja kantautorica iz Beograda čija se glazba ukratko može opisati kao underground pop i dream pop, a upravo tako zvuči i  njen novi singl – „na holdu“.

Pjesma „na holdu“ mladu glazbenicu jasno  pozicionira u prepoznatljiv žanr koji svoj temelj pronalazi u pravom pop zvuku upotpunjenom R&B i trap elementima, a na sve se nadovezuje njena otvorenost i emocija. Za tekst pjesme zaslužna je tam, dok su u produkciju i master bili uključeni njeni suradnici iz sastava Zicer Inc. – Nikola Stanojević (Nihil) Mihajlo Đorović (Summer Deaths).

„Ideja za pjesmu ’na holdu’ došla je od samog tog izraza koji je u određenom trenutku savršeno opisivao situaciju čekanja u kojoj sam se nalazila. Iako je mnogi doživljavaju tužnom zbog nekih dijelova teksta, ja ju doživljavam više kao pjesmu atmosfere, a tu situaciju kao zanimljivu i inspirativnu radije nego tužnu“, objasnila je tam.

Mlada je pjevačica otkrila i zašto je ovaj singl za nju poseban: „Prvi put sam napisala pjesmu tako što se cijela razvila od naziva. Jedno jutro smo se Nihil i ja vozili kući s partyja i neplanirano odlučili da ćemo raditi pjesmu i tako je nastao njen beat. Kasnije sam završila tekst i vokalni aranžman, a Summer Deaths je odradio svoju magiju miksa i mastera. Ovo je pjesma koja najbolje opisuje gdje trenutno želim biti u glazbenom smislu i gdje se najbolje osjećam.“

Ljubav prema stvaranju glazbe tam je otkrila u srednjoj školi; sa 16 godina je napisala prvu pjesmu, a prekretnica u njenoj kreativnoj fazi bio je prijelaz s gitare na klavir, instrument koji je postao nezamjenjiv dio njenog stvaralaštva.

Prvi singl naziva „kako treba“, za koji je snimila i spot, Tamara je objavila u lipnju 2019. godine. Već je tom pjesmom publiku uvela u njenu specifičnu estetiku. Iste je godine počela nastupati sa hip hop kolektivom Zicer Inc., sa kojim se prvi put nastupom predstavila publici na festivalima Nisville i Belgrade Beer Fest. Mlada se glazbenica Universal Music glazbenoj obitelji pridružila početkom 2020. godine.

Čitava #svježasrijeda playlista dostupna je za slušanje OVDJE.