#svježasrijeda: Azure Ryder – suvremeni folk-pop
6. svibnja 2020.
Music Box (10005 Članci)
Podijeli

#svježasrijeda: Azure Ryder – suvremeni folk-pop

U našoj tjednoj rubrici #svježasrijeda predstavljamo vam interesantna nova glazbena imena iz Universal Music kataloga, za koja vjerujemo da će plijeniti pažnju publike i medija u narednom razdoblju. Naš odabir za ovu srijedu je: Azure Ryder!

Australska kantautorica Azure Ryder publiku osvaja svojim snažnim i izražajnim glasom te osjećajem za kreiranje sjetnih melodija, koje se s lakoćom slažu sa senzibilnim tekstovima njenih autorskih pjesama. Kantautorski talent za kreiranje suvremenog  folk pop singla pokazala je pjesmom „Dizzy“, koja se našla na njenom debitantskom EP izdanju „Running With The Wolvess“.

Izdanje ove mlade kantautorice velikim je dijelom inspirirano prirodom, s kojom se osjeća iznimno povezanom. „Ovo je samo početak moje priče, pjesme koje sam napisala vrlo su osobne. Mislim da osjećaji ne poznaju granice i da nam glazba pruža potrebnu slobodu. Nadam se da će se slušatelji podsjetiti da smo ljudska bića i da se ne moramo sramiti naših osjećaja“, otkrila je Azure.

Za pjesmu „Dizzy“ predstavljen i službeni videospot:

Azure Ryder odrasla je u malom gradu kraj Sydneyja, u kojem je od ranog djetinjstva počela razvijati ljubav prema glazbi. Tu zaslugu daje njenim roditeljima, koji su ju upoznali s glazbom izvođača kao što su Elvis Presley, Dusty Springfield i Sam Cooke, dok ju je s modernom hip-hop glazbom upoznao brat. Utjecaj raznolikih glazbenih žanrova pretočila je u kantautorski rad, koji joj služi kao sredstvo pomoću kojeg svoje slušatelje sa sobom vodi na nepredvidljiv životni put.

Čitavu #sježasijeda playlistu možete slušati na linku: https://svjezasrijeda.lnk.to/playlista