Umrla rock’n’roll ikona Little Richard!
9. svibnja 2020.
Music Box (10919 Članci)
Podijeli

Umrla rock’n’roll ikona Little Richard!

Glazbeni svijet je u šoku – u 87. godini života preminuo je rock pionir Little Richard, pravog imena Richard Wayne Penniman.

Bio je poznat po svojim divljim nastupima i interpretaciji, a utjecao je na mnoge druge generacije. Svijet ga prepoznaje najviše po hitovima “Tutti Frutti”, “Long Tall Sally” i “Good Golly Miss Molly” koje je snimio još u 50-im godinama prošlog stoljeća. Mnogi su obrađivali njegove hitove, poput Elvisa Presleya, Buddyja Hollyja i Billa Haleya, a utjecao je na bendove kao što su The Beatles, The Rolling Stones i glazbenike poput Davida Bowieja i Roda Stewarta.

U kasnim 50-ima napustio je svoj prepoznatljivi glazbeni stil kako bi se posvetio gospelu, a u 60-ima se vratio rock and rollu, dok je kasnije snimao čak i dječje albume. Godine 1986. uvršten je u Rock and Roll Kuću slavnih, a dobio je i Grammy za životno djelo. Nastupao je na inauguraciji Billa Clintona 1992. godine, a Kongresna knjižnica pjesmu “Tutti Frutti” uvrstila je u National Recording Registry 2010. godine.

Izvor: Pitchfork