Crvena jabuka novi album posvetila voljenom gradu Sarajevu
10. svibnja 2020.
Music Box (10738 Članci)
Podijeli

Crvena jabuka novi album posvetila voljenom gradu Sarajevu

Brojne obožavatelje Crvene jabuke razveselit će vijest da od sada mogu kupiti njihov novi album “Sarajevo 1985. – 2020.”

ANa albumu se nalaze prekrasne pjesme posvećene gradu iz kojeg potječu članovi Crvene jabuke, one već dobro znane poput “Stižu me sjećanja”, “Duša Sarajeva”, “Sarajevski lijepi dani”, “Dok Miljacka protiče” kao i one u novim aranžmanima “Zapis o zemlji”, “Park kafana”, “Krkanikus Balkanikus”, “Male stvari”. Tri nove pjesme Rano moja”, “Kad s tobom nema me”, “Ja još dišem”, posvećene su ljubavi koja je glavna tema njihovih brojnih hitova.

Crvena jabuka ove godine slavi trideset i pet godina postojanja. Velika je to obljetnica koju bend planira proslaviti sa svojom publikom u Velikoj dvorani Doma sportova sredinom studenog. Točno prije pet godina na okruglu obljetnicu postojanja, Crvena jabuka održala je koncert za pamćenje u zagrebačkoj Ciboni, a uz njih su nastupili brojni poznati gosti: Jelena Rozga, Željko Bebek, Enis Bešlagić, Antonija Šola, Antimon, Karlo Martinović, Hari Mata Hari, Jole i Alen Vitasović.

Crvena jabuka jedan je od najpopularnijih regionalnih bendova koji su u svoju diskografiju upisali čak dvadeset i jedan album. Njihove ljubavne osvojile su mnoga srca zbog čega ih s pravom zovu i najromantičnijom grupom. Iza njih su velike turneje na gotovo svim kontinentima, a prošle godine održali su veliki koncert u engleskoj prijestolnici u The Grand Theatreu i to nakon punih petnaest godina.

Foto: Bojan Lutring