Ogenj se popeli stepenicu više novim studijskim albumom “Si kak jen”
10. svibnja 2020.
Music Box (11067 Članci)
Podijeli

Ogenj se popeli stepenicu više novim studijskim albumom “Si kak jen”

Svi kao jedan! Poručuju to energični folk rock Koprivničani Ogenj čiji je iščekivani, drugi studijski album “Si kak jen” upravo objavljen u nakladi Dancing Beara.

Kroz zreliji i studiozniji pristup, Ogenj su uspjeli utjeloviti svoju divlju stranu, ali i sve ono što tako dobro rade na pozornici te zapakirati u jedan osvježavajući uradak  kojim su dokazali da su se popeli stepenicu iznad, i produkcijski i svojim pristupom glazbi.

Naime, Ogenj su prilikom rada na novom albumu “Si kak jen” surađivali i s gudačkim kvartetom ‘Libra’ koji je dodao posebnu čar baladama (“De te boli”, “Megle”, “Naj zameriti”, “Moreš ti to”) te novom albumu dao jednu ‘filmsku’ dimenziju i dubinu. Samo iz toga je već jasno da Ogenj sada promišlja i stvara na jedan još intenzivniji i drugačiji način, proširujući svoje glazbene horizonte.

“Naš Luka raspisao je aranžmane i ekipu namamio u studio, gdje su se oni, po prvi put čuvši naše master snimke, stopili s nama i odveli nas u jednu novu dimenziju. Dimenziju gdje s Mozartom doručkujemo, a s Dvořákom odlazimo na počinak. I tako u krug.”, poručio je frontmen Ognja, Tomislav Mihac Kovačic.

Uz intenzitet i slojevitost novih pjesama, na svježe objavljenom albumu “Si kak jen”, Ogenj nam prezentiraju i jednu novu dimenziju sastava kroz nove članove benda, Bornu Ilića (bas, back vokali) i Luku Iverca (viola, harmonika).  S druge strane, Ogenj su i ovoga puta ostali vjerni Anti Prginu-Surki, producentu s kojim su osvojili dvije prestižne nagrade Porin i s kojim nastavljaju odličnu suradnju, ustupivši mu i mjesto gosta na 12. pjesmi, “Duša”. Surka ujedno poručuje i da su energiju koja vlada unutar ove postave pokušali uloviti u njenom najsirovijem obliku od samog početka snimanja albuma.
Nedavno objavljeni prvi najavni singl “Kaj nebi bilo”, koji je oduševio slušatelje i kritiku, Ogenj su izveli vokalno i plesno s Folklornim ansamblom ‘Koprivnica’, kojima se posebno zahvaljuju na hrabrosti i volji/želji da probaju nešto u potpunosti drugačije, a opet toliko isto dosadašnjem radu.

Prvijenac “Domaj” priskrbio im je dvije prestižne nagrade Porin – za novog izvođača godine i najbolji album etno glazbe, a novi album “Si kak jen” predstavlja plod kontinuiranog rada i nebrojenih kilometara provedenih na turnejama na kojima su izgradili pjesme koje su ovom prilikom objedinili u jedinstvenu cjelinu.

Foto: Marko Čordaš (Studio Jeka)