Pulska Dogma uslijed pandemije koronavirusa snimila video spot za pjesmu “Svaki dan”
14. svibnja 2020.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Pulska Dogma uslijed pandemije koronavirusa snimila video spot za pjesmu “Svaki dan”

“Svaki dan“ novi je singl s aktualnog, nedavno izdanog, Dogminog petog po redu studijskog albuma “Nemir“ pod etiketom izdavačke kuće Dallas. U pjesmi vokalno i tekstualno gostuje pulski raper Icon (Deni Mofrdin), a na trubi Branko Sterpin te Luka Žužić na trombonu.

Pjesma „Svaki dan“ govori o pojedincu koji snažno osjeća zamor od jednolične svakodnevice, ima doživljaj da svaki dan proživljava isto, osjećajući se da je izvan vremena u kojem živi, a kojemu duhovno i mentalno također ne pripada. “Svaki dan gledamo u isto, razmišljajući o svom životu, jedina je sloboda osjećaj da je život sam dragocjen i da mu se treba iskonski vratiti i raditi na sebi / tražiti sebe. Zahvalan na životu, ponizan pod nebom plavim-to je poruka pjesme.  Pjesma „Svaki dan“ govori da vrijeme koje trenutno živimo nisu naši dani, odnosno ne pripadaju nam i ne možemo upravljati njima, a istovremeno dobili smo  vrijeme svijeta da razmišljamo o sebi i svom vremenu. „Svaki dan“ je pjesma u kojoj se trenutno svi možemo prepoznati.” , kaže Dogma.

Autori teksta su Sandro Pettener i Deni Mofrdin-Icon. Produkciju pjesme potpisuju članovi Dogme uz aranžman i glazbu, a za mix i mastering je zaslužan Perica Šuran.

Za pjesmu je snimljen i spot čija radnja je fokusirana na ženski lik koji usamljeno luta gradom,  atmosfera spota ocrtava beznađe i otuđenost uslijed pandemije Corona virusa. Videospot je sniman u Istri, u Poreču, njegova glavna akterica je Lejla Hasanagić. Redatelj videospota je Mladen Đaković (N.O. Production) koji potpisuje i montažu te postprodukciju.

Pulski bend Dogma ove godine obilježava 25. godina svog postojanja i rada na glazbenoj sceni ostajući svih tih godina dosljedan svom glazbenom izričaju. Nažalost zbog Korona virusa koncertne aktivnosti, kao i proslava obljetnice benda, su odgođeni. „Svima želimo svako dobro i da se u ovo vrijeme samoizolacije ljudi okrenu sebi, svojim obiteljima i da promisle o svom životu i djelovanju uz više odgovornosti, samosvijesti i empatije, a manje zdravo za gotovo“, poručuje pulska Dogma.