#svježasrijeda: JAWNY – sinteza indie-pop zaigranosti i funk šarma
20. svibnja 2020.
Music Box (10880 Članci)
Podijeli

#svježasrijeda: JAWNY – sinteza indie-pop zaigranosti i funk šarma

U našoj tjednoj rubrici #svježasrijeda predstavljamo vam nova interesantna glazbena imena iz Universal Music kataloga, za koja vjerujemo da će plijeniti pažnju publike i medija u narednom razdoblju. Naš odabir za ovu srijedu je: JAWNY. 

Nova indie-pop senzacija JAWNY posjeduje zaigran i uvjerljiv pristup kreiranju šarmantne glazbe koja uvjerljivo spaja zvukove različitih žanrova, s naglaskom na upečatljiv groove. Američki kantautor već se predstavio singlovima „Honeypie“ i „4Tounce“, a sve više pažnje privlači novom pjesmom „Anything You Want“. Riječ je o iznimno plesnoj ljubavnoj pjesmi kojom JAWNY potvrđuje talent za kreiranje zaraznih pop hitova.

Ovaj glazbenik, koji je donedavno glazbu objavljivao kao Johhny Utah, ističe se i svojim vizualnim izričajem – njegov spot za pjesmu „Honeypie“ do danas je skupio više od 8 milijuna pregleda i osigurao mu status jednog od afirmiranih novih imena u indie krugovima:

JAWNY, pravog imena Jacob Sullenger, glazbu je počeo kreirati već sa 13 godina. Tada je u programu FruityLoops naučio raditi svoje prve beatove, zahvaljujući kojima je privukao počeo privlačiti pažnju među glazbenicima i drugim kantautorima. Ovaj samouki producent svoju glazbu opisuje kao spoj funk, soul i R&B žanrova, a u pjesme koje stvara redovito uklapa i dozu humora. Jacob autorski materijal stvara i snima u kućnom studiju, a čitav proces opisuje kao „kaotičan i nepredvidljiv“.

#svježasrijeda playlista dostupna je za slušanje na linku: https://svjezasrijeda.lnk.to/playlista