J.R. August objavio tri EP-ja po prvi put na CD-u
23. svibnja 2020.
Music Box (11017 Članci)
Podijeli

J.R. August objavio tri EP-ja po prvi put na CD-u

J.R. August je glazbenik i autor svjetskog kalibra koji je na nedavno održanoj dodjeli Porina osvojio čak tri nagrade.

Statue za novog izvođača godinenajbolji album alternativne glazbe, i ona najbitnija, za album godine, otišle su u ruke fantastičnog J.R. Augusta. U povijesti Porina J.R. je prvi hrvatski glazbenik s albumom godine na engleskom jeziku, a ujedno i prvi novi izvođač godine s albumom godine.

J.R. August publiku i kritiku osvojio je svojim neprikosnovenim talentom, a kako bi svi dobili najbolji mogući uvid u to kako je sve počelo, Croatia Records ponosno objavljuje Murky Waters (The EP Collection). Kolekcija je to tri EP-ja po prvi put objavljenih na CD-u.  Change of SeasonsTea Party with Mr. Death i Tales from the Forest uvest će vas u početke J.R. Augusta, zavodljiv svijet u kojem se miješaju razni glazbeni stilovi, od starog klavirskog bluesa pa do suvremene indie glazbe, i to sve uz J.R.-ov prepoznatljiv falset.

Murky Waters donosi jedanaest J.R.-ovih uspješnica, pjesme koje znate jer su koncertni dragulji u kojima već odavno uživate: The Darkroom Boogie (u dvije verzije), Black LimousineDistort RealityChange of Seasons i druge.

Sjajno likovno oblikovanje albuma Murky Waters potpisuju autorice prvijenca, Klasja&Zita, dok su ilustracije djelo Bernarde Znike i Magdalene Modrić.

J.R. August ime je koje ćete sigurno svi zapamtiti, glazbenik koji je očarao publiku i kritiku, dobitnik tri nagrade Porin, tri nagrade Rock&Off te je nominiran i za nagradu Impala za europski indie album godine.

Foto: Nikola Knežević