Matt Berninger (The National) objavio samostalni singl “Serpentine Prison” i najavio istoimeni album
30. svibnja 2020.
Music Box (10743 Članci)
Podijeli

Matt Berninger (The National) objavio samostalni singl “Serpentine Prison” i najavio istoimeni album

Matt Berninger, pjevač miljenika hrvatske publike The National, razveselio je obožavatelje najavom samostalnog albuma „Serpentine Prison“, koji će biti objavljen 2. listopada ove godine.

Tim je povodom predstavljen i istoimeni singl, za koji je pjevač snimio i video.

„Ova je pjesma nastala krajem 2018. godine, tjedan dana nakon snimanja The Nationalovog albuma ‘I Am Easy to Find’. Jako sam dugo pisao pjesme za filmove, mjuzikle i druge projekte u kojima sam se morao zamisliti u tuđoj koži i interpretirati tuđe emocije. To je proces u kojem sam uživao, ali osjetio sam da je vrijeme da se vratim izražavanju vlastitih emocija“, otkrio je Berninger.

Za „Serpentine Prison“ je predstavljen i videospot snimljen u Californiji, a u čijoj su kreaciji sudjelovali Tom Berninger i Chris Sgroi:

Matt je potvrdio kako je na albumu surađivao s raznim cijenjenim glazbenicima, među kojima su se našli Gail Ann Dorsey (David Bowie), Harrison Whitford (Phoebe Bridgers) i Scott Devendorf (The National). Produkciju albuma, koji će svjetlo dana ugledati 2. listopada, potpisuju Booker T. Jones i Sean O’ Brien.

Berninger je sa svojim sastavom The National 2017. godine osvojio nagradu Grammy u kategoriji Najbolji album alternativne glazbe („Sleep Well Beast“), a uz djelovanje u bandu i rad na samostalnoj glazbi, s indie miljenicom Phoebe Bridgers kreirao je pjesmu za soundtrack filma Between Two Ferns: The Movie.

Foto: Jeff Salem