#svježasrijeda: Lastlings –  novo veliko ime australske dance-electro scene
3. lipnja 2020.
Music Box (7456 Članci)
Podijeli

#svježasrijeda: Lastlings – novo veliko ime australske dance-electro scene

U našoj tjednoj rubrici #svježasrijeda predstavljamo vam interesantna glazbena imena iz Universal Music kataloga, za koja vjerujemo da će plijeniti pažnju publike i medija u narednom razdoblju. Naš odabir za ovu srijedu je: Lastlings!

Lastlings, australski alt-electro duo japanskih korijena, koji čine brat i sestra Josh i Amy Dowdle, sve je zapaženije ime u svijetu glazbe, što potvrđuju odlično prihvaćenim singlovima i live nastupima koji osvajaju publiku. Glazbenici su niz zapaženih singlova nastavili nedavno objavljenim singlom „Take My Hand“, koji je dostupan u radijskom eteru  i na digitalnim glazbenim servisima.

Josh i Amy glazbu stvaraju kako bi stvorili vezu sa slušateljima, što objašnjavaju kao želju da pjesme koje kreiraju publiku odvede na neko bolje mjesto. S tom je namjerom kreirana i energična „Take My Hand“, popraćena futurističkim spotom koji predstavlja potpuni kontrast njenom sanjivom ugođaju. „Inspiriraju nas sci-fi filmovi, pogotovo Blade Runner, pogledali smo ga više od pet puta. Mislimo da je kompatibilan s našom estetikom“, izjavili su za Russh magazin.

Ovaj australski duo sve je glazbene vještine usvojio samostalno, a ističu kako su procesu usavršavanja stvaranja pjesama posvećeni već više od pet godina. Nakon što su objavili dva odlično prihvaćena EP izdanja, prihvaćena od kritike i publike, napravili su kratku pauzu od objavljivanja materijala kako bi Amy (20) mogla završiti srednju školu, nakon čega su najavili svoj povratak.

Lastlings je kao jedno od novih imena  na koje svakako treba obratiti pozornost naveo i Billboard, a njihov talent prepoznali su i već afirmirani glazbenici kao što su Two Door Cinema ClubGlass Animals Rüfüs Du Sol, s kojima su dijelili pozornicu. Duo je već odradio brojne nastupe u Australiji i SAD-u, među kojima se ističe i onaj na popularnom glazbenom festivalu Coachella.

#svježasrijeda playlista dostupna je za slušanje na linku: https://svjezasrijeda.lnk.to/playlista