Njemački kraut psihodeličari Embryo na terasi Močvare
25. srpnja 2020.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

Njemački kraut psihodeličari Embryo na terasi Močvare

U Močvaru se vraća jedan od najpoznatijih i najutjecajnijih njemačkih kraut-rock bendova, Embryo! U Močvari su nastupili davne 2006. godine zajedno s Tenom Novak dok će ovom prilikom nastupiti sami na terasi Močvare. 

Embryo je okupljen 1969. godine oko karizmatičnog multiinstrumentaliste Christiana Burcharda koji je spojio različite glazbene stilove, prije svega jazz i etno pritom njegujući eksperimentalni pristup glazbi, kombinirajući jazz, rock, soul i blues sa psihodeličnim zvukom, no s vremenom sve jači postaju utjecaji tradicijske glazbe iz najrazličitijih dijelova svijeta. Zanimljiva činjenica je da je kroz bend prošlo više od 400 kreativnih glazbenika s gotovo svih kontinenata koji su obogatili zvuk Embrya. Jedina konstanta benda, svojevrsne glazbene poveznice među različitim kulturama, je osnivač Burchard koji je preminuo 2018. godine u 71. godini života. Bend trenutno predvodi njegova kćer Marja Burchard koja u bendu svira bubanj, vibrafon, trombon, klavijature i pjeva.

S obzirom na trenutnu siromašniju koncertnu ponudu ne samo u Hrvatskoj, već u cijelome svijetu uzrokovanu korona virusom, ovo je jedinstvena prilika da ulovite koncert prilično kul stranog benda.

Koncert je na rasporedu u ponedjeljak, 3. kolovoza od 21 sat, upad je 0 kuna, broj mjesta je ograničen, a rezervacije se mogu obaviti na mochvara.hr/terasa ili putem telefona 01 6159 667