Dante predstavio prvi samostalni album “Kruha i igara”
6. lipnja 2020.
Music Box (7411 Članci)
Podijeli

Dante predstavio prvi samostalni album “Kruha i igara”

Iločki reper sa zagrebačkom adresom, Dante, objavio je svoj prvi samostalni album „Kruha i igara”.

Album “Kruha i igara” sastoji se od 16 pjesama od kojih su do sada kao singlovi objavljene pjesme:  “Za mene pleši”, “Vladar Svemira” ft. Mario Huljev, “Kruha i igara” i “Superkul“ ft. Dust, “D.A.N.T.E.“, “Šta se radi” i “Analogna traka” na kojoj su mu se pridružili General Woo i Matija Dedić. Od producenata su na albumu radili Dust, Silver, Zaki, Rolando i De no.

“Čudno je nakon 3 godine pisanja tekstova, snimanja pjesama i spotova isporučiti ono o čemu si cijelo vrijeme pričao. Album je tematski šaren, ali sam se potrudio da ostane prepoznatljiv i unikatan. Od klasične kritike društva, socijalne i političke situacije preko plesnih i veselih ritmova do laganijih melodija i tonova, album ima za svakoga nešto a mali broj gostovanja na albumu posljedica je moje želje da maksimalno iskoristim dato mi vrijeme i napravim što osobniji i kompletniji album” – rekao je Dante.

“Najavna pjesma “Bolja je” napisana je mojoj djevojci Danijeli kojoj skidam kapu na podršci i svemu što je napravila kako bi ovaj album bio realiziran do kraja, uključujući i pjevanje na nekoliko pjesama.” – rekao je Dante.

Pjesmu „Bolja je” potpisuju Danteovi dugogodišnji suradnici Filip Tkalčić Dust i Silvio Pasarić Silver dok su za mix, master i dodatne instrumente zaslužni Ivica Šimatović i Andrew Brewster iz studija House of Vibes, Venice Beacha, LA.

Vladimir Meštrović Dante na hip-hop glazbenoj sceni djeluje 15 godina, a osim gore spomenutih suradnji, surađivao je i s Lanom Klingor, Nered i Stoka, Ante Cashom i Andreom Čubrić.

Foto: Ivana Turjak