Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli objavili prvi singl i videospot “Samo da ti si tu”
20. lipnja 2020.
Music Box (10919 Članci)
Podijeli

Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli objavili prvi singl i videospot “Samo da ti si tu”

Vinko Ćemeraš, pobjednik treće sezone showa The Voice, nastavlja krojiti svoj glazbeni put odvažnim, i pomalo neuobičajenim koracima.

Nakon što je oduševio svojom verzijom pjesme „Pelin i med“, došlo je vrijeme da predstavi novu pjesmu, svoj prvi službeni singl. Ono što iznenađuje je činjenica da Vinko nije odlučio ići sigurnim putem izabravši pjesmu etabliranog autora, već je za početak svog glazbenog puta izabrao – autorsku pjesmu. „Samo da ti si tu“ naziv je nove pjesme Vinka Ćemeraša i njegovog benda Talvi Tuuli, a videospot je režirala poznata umjetnica i fotografkinja, Mare Milin.

„Nikad nisam obožavao kamere i uvijek sam mislio da ni ja njima nisam posebno drag. Zbog toga je bilo dosta straha za snimanje ovog spota“ iskreno otkriva Vinko te nastavlja o suradnji s Mare Milin: „Čuo sam priče o Mari i gledao njezine uratke i to me je zaista smirilo u nekoj mjeri, ali tek kad sam je upoznao te kad smo počeli pričati, počeo sam i vjerovati da mogu to odraditi. Par puta sam joj rekao da nisam glumac i da ne želim upropastiti super priču koju je osmislila, a ona mi je na to rekla ‘Vinko, meni ne treba glumac, trebaš mi ti’. I to je bilo to.“

Videospot „Samo da ti si tu“ je sniman tijekom sunčanog i ćudljivog vikenda u okolici Zadra (sjeverne plaže Nina, Brig u Diklu, ceste oko Zadra) okom i objektivom Mare Milin, ujedno autorice idejnog rješenja i redateljice videospota,  dok se montažom bavila Maida Srabović. O videospotu i suradnji Mare kaže: „Zadovoljstvo je bilo raditi, uspjela sam realizirati zamišljen scenarij, jer su članovi benda bili vrlo ozbiljni, angažirani i fokusirano surađivali. Dugo nisam osjetila takvu kemiju između članova benda – želim im da se dugo drže skupa!“

Novopredstavljenu cjelinu benda Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli, uz Vinka čine i Mateo Nikše na gitari, Mile Nikše za bubnjevima i Jakov Ramničer na bas gitari. „Sam naziv benda na finskom jeziku u širem smislu znači ‘zimski vjetar’, a to je nekako povezano i sa mnom, budući da sam više ‘zimski čovjek’“, otkriva Vinko. Novu pjesmu „Samo da ti si tu“ autorski potpisuju Vinko Ćemeraš i Mateo Nikše, a aranžman i produkciju kreirao je Srđan Sekulović Skansi.Kreativna suradnja Vinka Ćemeraša i Srđana Sekulovića Skansija je predstavljena kroz show The Voice Hrvatska, a zatim i Vinkovim prvim službenim singlom „Pelin i med“, obradom Skansijevog autorskog djela i evergreena u izvedbi Dine Dvornika. Po Vinkovoj pobjedi u 3. sezoni showa The Voice Hrvatska, nastavili su suradnju i kroz proces snimanja autorskih pjesama za prvi album Vinka Ćemeraša & Talvi Tuuli, čiji izlazak očekujemo krajem ljeta u izdanju Universal Music Hrvatska.

Osim nove pjesme, Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli najavljuju i priliku za druženje uživo – u subotu, 27. lipnja nastupit će u Zagrebu, na platou Gradec, u sklopu festivala „Baš Naš“.

Foto: Mare Milin