10-minutna nova pjesma Mary May nježno dodiruje melankolično nepce slušatelja
23. lipnja 2020.
Nikola Knežević (2775 Članci)
Podijeli

10-minutna nova pjesma Mary May nježno dodiruje melankolično nepce slušatelja

Već je prvim studijskim albumom završila na godišnjim top listama najboljih albuma, nedavno je objavila i live vinil, a sada kantautorica Mary May otkriva 10-minutni melankolični biser.

“The Land of the Free” naslov je nove pjesme Mary May koja je zvukovima u pozadini smještena u Prag 2015. godine, a temom je itekako u sadašnjosti i budućnosti. I kako tekst kaže: “The sky falls down I On our faces I Why would you try Leave no traces I Where can this go I No one knows I I`ll keep my fists Strong”.

Jesmo li doista država slobodnih, što je to sloboda i koja je njezina cijena, neka su od pitanja koja si često postavljamo? Nekada nemamo odgovor na ta pitanja, nekada znamo odgovor ali ga je teško izreći, a ponekad, ako smo dovoljno (emotivno) snažni, znamo si i osigurati tu istu slobodu. Bili slobodni ili ne, živjeli slobodno ili ne, poslušajte ovu 10-minutnu pjesmu koja svojim smirujućim tonom, gitarom koja skoro pa doslovno ide u loop kao i ostali fragmenti melodije, opušta dušu i osnažuje nas emotivno i spiritualno do te mjere da nikada nećemo posumnjati u našu slobodu. Dok god je šaka snažno stisnuta, dok god stoji visoko u zraku i dok god ima žari u naim očima. Na koncu, dok god živimo slobodno u slobodnom okruženju.