Clouie svira “Cakum pakum” u prvom videu iz Podgarić sessiona
25. siječnja 2017.
Zorislav Knežević (65 Članci)
Podijeli

Clouie svira “Cakum pakum” u prvom videu iz Podgarić sessiona

Clouie je prvi anti–kantautor u Kozmosu. Edicijom “Podgarić session” videa predstavlja prirodu Moslavačkog kraja, društvo i glazbu vremena u kojem živimo.

Ovom trodjelnom edicijom kupuje si vrijeme do albuma koji planira za 2017. godinu. Svakog mjeseca bit će objavljen jedan video. Prva pjesma pod imenom “Cakum pakum” na vrlo jednostavan način dočarava sve radosti i gadosti glazbe 21. stoljeća. Raskošne je forme i upitnog sadržaja. Ediciju je u srcu Moslavine, u Podgariću, snimio Vedran Lukec. Cakum pakum je ujedno i najava zagrebačkog koncerta u KSET-u 7. veljače.

Clouie dolazi iz Volodera, ali već neko vrijeme studira u Zagrebu. Dubinskom analizom stanja u glazbenoj industriji zaključio je kako trenutno jedino ima smisla “drmati” kavez, kako pasivnoj publici, tako i bezidejnim “muzičarima”. Clouie je nastao početkom 2016. godine i do sada je svirao više puta u Zagrebu (Spunk, Radio Student, Booksa) i Koprivnici, a svakako su najvažnije turneje na koje moslavački kantautor često odlazi. U drugoj polovici prošle godine bilježi nastupe u Širokom Brijegu na West Herzegowina Fest-u, zatim u Drveniku (BiH), Zadru, Dubrovniku, Beogradu, Osijeku, Sivcu (Srb) i Novom Sadu. U ovoj pak godini, koju je otvorio koncertom u Ljubljani 23. siječnja, planira još veću turneju u zemljama regije.

Više informacija o Clouieju pronađite na Facebooku, Bandcampu i YouTubeu.