Kantautorica Stroberiz predstavlja pjesmu “Posle svega” s nadolazećeg albuma
2. siječnja 2021.
Music Box (9753 Članci)
Podijeli

Kantautorica Stroberiz predstavlja pjesmu “Posle svega” s nadolazećeg albuma

Stroberiz, subotička kantautorica, objavila je novi singl “Posle svega” kojim najavljuje i album. Gost na singlu je David Aksamit, gitarist benda Lazar iz Novog Sada.

“Za mene ova pjesma predstavlja neku vrstu psihičkog kraha, je li uslijed velikog razočarenja, gubitka, rastanka, bilo čega što nas, iz nekog iracionalnog straha, tjera da osjećamo sram, izoliranost i nemogućnost komunikacije i iskazivanja onoga što osjećamo. Gitara je tu odigrala veliku ulogu jer prati dinamiku onoga što nazivamo “procesom žaljenja”, u kojem nas emocije u potpunosti kontroliraju, krenuvši od nježnog i melankoličnog osjećaja tuge i nevjerice, preko osjećaja krivnje, kajanja, bijesa, da bi eskalirale u histeriju i očaj. Gitara i glasovi igraju igru u kojoj se glasovi u vidu neke mantre pokušavaju izboriti sa svim tim emocijama kako bi napokon izašli na površinu, gdje na kraju dolazi do konačnog razumijevanja i prihvaćanja situacije, a samim tim i olakšanja. David i ja se poznajemo više od pola života i bilo je dovoljno da mu u jednoj rečenici objasnim kakav osjećaj gitara treba izazvati u onome tko je sluša, a ovo nam je ujedno i prvi zajednički projekt, što je još jedan od razloga zbog kojeg mi je ova pjesma posebno draga.” – rekla je Anamarija (Stroberiz).

Stroberiz singlom “Posle svega” najavljuje prvi album koji će sama producirati, a u sklopu kojeg će promovirati i druge pojedince, kako iz glazbene, tako i iz ostalih sfera umjetnosti.

“Potrebno je uložiti mnogo truda i vremena u jednu ovakvu ideju i projekt, tako da se ograđujem od zadavanja rokova i najavljivanja nekih datuma. Glazba će biti moja strana priče, ali će se tu pojavljivati razni umjetnici s kojima me spajaju neke životne niti, neke od njih čak ni ne poznajem osobno ali smo se negdje u moru svega prepoznali i podržavamo se međusobno, a mislim da je, na kraju krajeva, to i poanta stvaranja. Definitivno ništa nećemo raditi na silu, najvažnije je da svi budemo zadovoljni konačnim rezultatom, a na vama je da nas podržavate i pratite u daljnjem radu.”