Anna Moor otpjevala antiljetnu pjesmu ispred eruptirajućeg vulkana
1. srpnja 2020.
Music Box (9470 Članci)
Podijeli

Anna Moor otpjevala antiljetnu pjesmu ispred eruptirajućeg vulkana

Pjesma “Blizu vode” nastala je prilikom velike promjene u životu autorice – bijeg od dobro poznate i sigurne okoline, početak sasvim novog ciklusa i prilagodba dosad nepoznatom načinu života.

Tematika Anninih pjesama uvijek je vezana uz putovanja, a “Blizu vode” je put prema neistraženom, gdje je jedina destinacija promjena i novi početak.

Autorica teksta, glazbe i aranžmana je Anna Moor, za produkciju i mastering zaslužan je Marin Hraščanec (Intek music), gitaru je odsvirao Ivan Vidović, back vokale otpjevali su Helena i Rajnard Hraščanec, a Arunawa Shonai Chaterjee, indijski jazz pijanist, odsvirao je syntheve te se na taj način ostvarila i zanimljiva hrvatsko-indijska suradnja.

Spot u režiji Dinka Šimca (Beyond Pines Films) sniman je u Istri:

Spot je nastao gotovo spontano. Imali smo ideju, ali ne i lokaciju sve dok nismo naišli na napuštenu vilu uz more u Istri. Sama lokacija nas je inspirirala da razradimo ideju i sljedeći dan smo bili spremni za snimanje. Spot, kao i pjesma, govori o završetku jedne faze i najavljuje početak druge. Kako se Anna Moor kroz život puno selila, svako mjesto na kojem je živjela postalo je dom. U spotu smo kroz prirodnu katastrofu prikazali rušenje tog doma koji je doista bio Blizu vode, kraj faze života na moru za Romanu koja prije toga nikad nije voljela plažu, sunce i ljeto.

Za vizualni identitet zaslužna je Marija-Izabela Rajić (Clés).