10. Slurp! festival po prvi put na Martinskoj kod Šibenika
2. srpnja 2020.
Music Box (10907 Članci)
Podijeli

10. Slurp! festival po prvi put na Martinskoj kod Šibenika

Nakon devet godina provedenih u Puli, festival elektroničke glazbe Slurp! ovo će se ljeto prvi put održati na Martinskoj kod Šibenika, koja u svojoj drugoj sezoni okuplja čak šest glazbenih festivala. U dva dana festivala, 31. srpnja i 1. kolovoza, na ovu jedinstvenu lokaciju u srcu Dalmacije pristiže više od 20 glazbenih imena.

Slurp! festival je ovo ljeto kao selektore programa pozvao nekoliko domaćih i inozemnih kolektiva koji su svojim odabirom napravili program koji dokazuje uspon i kvalitetu domaće underground scene elektroničke glazbe. Dio programa tako je selektirao RatCat kolektiv iz Šibenika, skupina zaljubljenika u glazbu koji godinama intenzivno rade na razvoju lokalne scene. Njihov je izbor i glavno ime festivala, talijanski duo Modular Project kojeg čine vrhunskih DJ-i Alessandro Fumagallija i Alberto Iovine. Ovaj eklektični dvojac donosi zvuk kojeg definiraju moćni bubnjevi i sintisajzeri, snažno pod utjecajem new Wavea i italo disca iz 80-ih. U njih na glavnoj pozornici nastupit će domaći producentski i DJ house duo PEZNT koji razveseljavaju plesne podije od SAD-a do Azije, jedan od najzanimljivijih DJ-a svoje generacije Lawrence KleinDJ Jock čije trake redovno izdaje i pušta kultna figura Carl Cox. Tu su i Borut Cvajner i Disrupted Project suosnivači etikete Vakum Records, ekperimentalni duo Outcome, DJ istančanog stila Life4Funk, te dalmatinski DJ-i u usponu BeepolarSantiago Batacosta i Marco Basler.

Kao domaćini Get Physical Stage Takovera u petak tu je Get Physical Music, berlinska izdavačka kuća koja je na sceni već skoro 20 godina, i koja je ujedno najbolje prodavani label na Beatportu, najvećem svjetskom “dućanu” plesne glazbe. Get Physical je prepoznao kvalitetu nabujale hrvatske scene, te je tako nedavno objavio kompilaciju Croatia Gets Physical. Na tragu te nove suradnje na njihovoj pozornici nastupit će InsolateJan KinčlAndrea Ljekaj i Antonio Jukić.

Subotnji “stage takeover” pripao je domaćoj izdavačoj kući Imogen Recordings, koja zastupa zvuk zasnovan na house i disco temeljima. Za ovu možda i najintrigantniju domaću etiketu izdaju brojne legende underground glazbe kao što su Kai Alce, Robert Owens, Brand New Heavies, Don Carlos, Charles Webster, Fred Everything, Darshan Jesrani (Metro Area) i Ashley Beedle. Na Imogen Recordings Stage Takeoveru tako će nastupiti Ilija RudmanAntonio ZuzaStipe “Jazzy” Širinić i Bakula.

Za “after” sate su zaduženi Sergej SnoozeChuby i Nick Jelly.