Jack Savoretti po prvi puta u Hrvatskoj!
3. srpnja 2020.
Music Box (10907 Članci)
Podijeli

Jack Savoretti po prvi puta u Hrvatskoj!

Jedan od trenutno najzanimljivijih kantautora europske indie-pop scene, Jack Savoretti, po prvi će put nastupiti u Hrvatskoj na šibenskoj Tvrđavi sv. Mihovila 30. srpnja 2021.

Engleski glazbenik talijanskih korijena izvest će najveće glazbene uspješnice iz 14 godina duge karijere s ukupno šest izdanih albuma. Nastupajući na najvećim i najljepšim svjetskim pozornicama poput Wembleyja i Teatro la Fenice, nema sumnje kako će jedinstveni Savoretti oduševiti i publiku u Šibeniku.

Savorettijeva glazba našla je mjesto u poznatim TV serijama Grey’s AnatomySons of Anarchy i One Tree Hill, a izvedbama pjesama Catapult i Only You uživo u emisiji Grahama Nortona postao je prepoznatljiv svjetskom auditoriju. U autorskom stvaranju, Savoretti je uvijek birao ići zahtjevnijim pravcima, ne odstupajući od vlastitih ideja koje su ga s godinama sve više činile prepoznatljivim. Upornost mu se ubrzo isplatila s brojnim nastupima na cijenjenim europskim pozornicama, a zatim i na iznimno uglednim festivalima poput švicarskog Montreaux Jazz Festivala.

Inspiriran zvukom šezdesetih, veliki uzor u pisanju pjesama su mu Simon & Garfunkel i Serge Gainsbourg. S velikanima ga povezuju zbog snažnih, a jednostavnih stihova nabijenih emocijom koji lako dopiru do slušatelja, kao što je to i maestralna uspješnica Candlelight s njegovog posljednjeg albuma  – Singing to Strangers. Strpljiv i vjeran sebi, Savoretti se popeo na prva mjesta britanskih top ljestvica s preko 120 tisuća prodanih primjeraka albuma koji je u prosincu 2019. dobio posebno reizdanje s dva nova singla.

Singing to Strangers je prema Savorettijevoj želji snimljen u starom crkvenom podrumu u centru Rima –  u glazbenom studiu kojeg je 1969. pokrenuo legendarni Ennio Morricone. Osim Candlelighta, najveću pažnju publike dobile su pjesme Love Is On The Line, What More Can I Do i velika suradnja sa svjetskom divom Kylie Minogue na pjesmi Music’s Too Sad Without You za koju je spot snimljen u slavnoj operi Teatro la Fenice, tek nekoliko sati prije zajedničkog nastupa.

Ulaznice će u reguarnoj prodaji biti dostupne od 12. srpnja u podne i to online te na prodajnim mjestima Tvrđave kulture.