Emotivan oproštaj Metallice od Ennija Morriconea!
6. srpnja 2020.
Music Box (9566 Članci)
Podijeli

Emotivan oproštaj Metallice od Ennija Morriconea!

Oni koji poznaju rad grupe Metallica znaju da ovaj legendarni metal bend koristi u uvodu koncerata melodiju “The Ecstasy of Gold” Ennija Morriconea i to od 1983. godine.

“The Ecstasy of Gold” je dio sountracka filma “Dobar, loš, zao”, a ta melodija ustupljena im je 1983. godine od kada Metallica u uvodu koncerata koristi upravo nju.

“Počivao u miru, Ennio Morricone. Tvoja karijera je bila legendarna, tvoje kompozicije su bile beezvremenske. Hvala ti što si bio dio mnogih naših koncerata od 1983. godine.”, rekao je James Hetfield.

“Dan kad smo prvi put svirali “The Ecstasy of Gold” kao naš novi uvod 1983. godine je bio magičan. Postao je dio krvi koja teče našim venama, duboki uzdaj, prvog udarca, molitvi i dio rituala prije koncerta sve do danas. Pjevao sam tu melodiju tisuću puta kako bih zagrijao svoje grlo prije izlaska na pozornicu. Hvala ti Ennio što si nas nabrijavao, bio dio naše inspiracije i čvrsta veza između benda, cijelog tima i obožavatelja. Uvijek ću te smatrati članom Metallica obitelji. Počivao u miru maestro Morricone”, bio je emotivan pjevač Metallice i nastavio kako ga je film “Dobar, loš zao” dosta inspirirao.

“Ne sjećam se kad sam ga prvi put vidio. Postao sam obožavatelj Clinta Eastwooda od ranih godina svojeg života. Dosta sam se poistovjetio sa svakom osobom u filmu, i ružnim, i dobrim, i lošim. Bez da idem preduboko u analizu, metaforički rečeno svi mi imamo to u sebi, svi mi imamo potencijala za biti jedna od te tri osobe”, rekao je James još 2014. godine prilikom predstavljanja filma na jednom festivalu.

Inače, prije korištenja melodije “The Ecstasy of Gold” uvodna glazba Metallice je bila dosta razočaravajuća, odnosno i James je rekao kako je srce koje kuca sve brže i brže bilo doista smeće. Onda je njihov menadžer došao na ideju da zamjeni uvod s “The Ecstasy of Gold” i nešto se magično dogodilo kad su prvi put čuli melodiju, a i obožavatelji su bili dosta uzbuđeni.

Metallica je na kraju snimila svoju verziju pjesme za tribute albuma Ennija Morriconea 2007. godine i prvi put su je izveli 2009. godine na koncertu u danskom Kopenhagenu.

Legendarni talijanski skladatelj Ennio Morricone preminuo u 91. godini

Izvor: Conquest of Paradise