Uskoro počinje 8. Forestland, prvi festival sezone u Hrvatskoj!
6. srpnja 2020.
Music Box (7427 Članci)
Podijeli

Uskoro počinje 8. Forestland, prvi festival sezone u Hrvatskoj!

Osam je godina prošlo od prve ideje i danas je Forestland jedini, ali i prvi festival koji se održava u Hrvatskoj, ali i Europi i svijetu. Zabava, bunt i ples prererasli su u veliku priču nekolicine entuzijasta koja traje 365 dana, od festivala do festivala.

Glazbene radionice, klupski program, aktivnosti i nastupi kulminiraju od 17. do 19 srpnja u Brezju, u šumici Forestland. U ponešto izmjenjenom obliku, prilagođenom novoj situaciji, Forestland će se ove godine održati kroz 48 sati, od petka do nedjelje, na čak tri pozornice s preko 60 različitih glazbenika.

Live nastupi, trap i hip hop

Mlade hrvatske snage novog vala rapa, trapa i hip hopa priliku će dobiti u subotu 18. srpnja na glavnoj pozornici „Forestland“. Zembo Latifa, Swen i Tikach, 30zona, Kuku$ i Dino Blunt & Swana neka su od imena koja će hrabro stupit na prvi open air festival novog doba. Imena koja dobro znate kroz klupski čakovečki program Treptanje. 30zona su Shin i Galaš, Dino Blunt je svježe ime na sceni, a Swana nam dolazi iz High5. DJ-i su Tikach i Swen, a Kuku$ ne treba posebno opisivati. Live ime koje ističemo je Zembo Latifa, pjevač, autor, producent iz Zagreba, poznat po hitovima Hollywood i Nemoj pitat me za nju, a tu je i njegov kolega Rofellos i MAD Ting glazbeni koncept!

Techno – renesansni val elektronske glazbe

Na krilima popularizacije elektronske glazbe pojavio se ponovo novi val techna. Slovenski velikan Uroš Umek legenda je scene, s nastupima koji datiraju još prema kuršanečkom klubu Ex, sve u biti ovih dana završava tamo gdje je i prirodno došlo na scenu, u Međimurju. Iz nekadašnjih poluilegalnih rejvova, danas se izrodio najbolji slovenski elektronički brend. Umek nastupa od Belina do Burning man-a, a ovih dana dolazi i u naš kraj. Uz Umeka tu je i Tea Vučković, DJ-ica čije je ime sinonim za snažne i energične techno setove. Slovenka ima podosta iskustva, a zanat je nakon rodne Slovenije brusila na regionalnim i svjetskim klupskim i festivalskim florovima. Izdaje glazbu za respektabilne techno etikete Techburst Records, Eclipse Recordings Funk’n’Deep, DSR Digital, Blue Monkey Records, Moonlogic Records. Uključena je dosta u organizaciju partya, klupskih večeri i festivala (ECO Fest), te edukaciju na sceni. Važan je čimbenik na slovenskoj elektroničkoj sceni jer priprema sadržaj za portale, kao i organizira DJ radionice i zanimljive izložbe.

Iz Hrvatske nam pak dolaze imena poznata sceni, Kraundler i Felver, Eleven i Yakka. ELEVEN, samostalni live act #ABOP-ovog bubnjara Ivana Levačića karakterizira zvuk electronice, IDM-a, electra i drugih žanrova elektroničke glazbe. Čvrsti, plesni groove i bass dionice isprepliću se s emotivnim, filmskim temama i poletnim sekvencama analognih sintesajzera. Levi je ostavio već duboki trag na domaćoj glazbenoj sceni kao autor i aktivan član bendova #ABOP, #Chui i #Kries, nekadašnji bubnjar bendova Pridjevi, Lollobrigida, Pips, Chips & Videoclips i Mayales te prateći bubnjar Natali Dizdar i Dine Dvornika.

Forestland Festival održava se od 17. do 19. srpnja u Brezju, od podneva u petak, do nedjelje u podne kad se afterparty seli na bazene u Toplice Sveti Martin gdje svi posjetitelji s narukvicama imaju besplatan ulaz cijeli dan!

Ulaznice za festival iznose 100 kuna, vrijede za oba dana festivala, a možete ih pronaći online ili na ulazu na festival od 17.7. u 12:00 sati.