Massive Attack otkrili prvu novu glazbu u četiri godine
11. srpnja 2020.
Music Box (8811 Članci)
Podijeli

Massive Attack otkrili prvu novu glazbu u četiri godine

“Eutopia” naziv je novog EP-ja grupe Massive Attack što je njihova prva nova glazba u četiri godine.

EP je objavljen u audiovizualnom obliku, a sastoji se od tri pjesme za koje glazbu potpisuju Massive Attack, Young Fathers, Algiers i Saul Williams. Možemo čuti i Christianu Figueres, autoricu UN-ovog pariškog sporazuma oko klimatskih promjena, teoretičara Guya Standinga te profesora Gabriela Zucmana koji stoji iza poreza na bogatstvo u Americi. Svaka pjesma ukomponirana je u vizual koji je radio Mario Klingermann.

U izjavi su rekli kako je izolacija pokazala najbolje i najgore apsekte čovječanstva što ih je natjeralo da meditiraju na nužnu potrebu promjene uništavajućeg sistema u kojem živimo.
“Surađujući s trojicom stručnjaka stvorili smo sonični i vizualni dijalog oko ovih globalnih i strukturalnih problema.”, ističu Massive Attack.

Ipak, naglašavaju kako dug ovog EP-ja, njegovi elementi i ideje nisu povezani s naivnom predstavom o idealnom i savršenom svijetu i svemu što treba učiniti s hitnom i praktičnom potrebom da se izgradi nešto bolje. U tom je smislu ‘Eutopia’ suprotnost pravopisne pogreške.

Foto: Promo