Beyoncé predstavila “Black Is King”, novi vizualni album s brojnim gostima
31. srpnja 2020.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Beyoncé predstavila “Black Is King”, novi vizualni album s brojnim gostima

Beyoncé je objavila novi vizualni album “Black Is King” i to za izdavačku kuću Disney+, a sama je cijeli album napisala i režirala te je bila izvršna producentica.

Na albumu je ova glazbena zvijezda ugostila brojne druge kolege, prijatelje i članove obitelji , od supruga JAY-Z-ja i majke Tine Knowles-Lawson, preko kolegice Kelly Rowland iz nekadašnje grupe Destiny’s Child, do Naomi Campbell i Lupite Nyong’o. Album je temeljen na glazbi “The Lion King: The Gift”, sestrinskom albumu koji je radila za novu verziju Disneyevog filma “Kralj lavova”, a u kojemu je Beyoncé posudila glas Nali. Album opisuje kao “preispitivanje lekcije Kralja lavova za današnje mlade kraljeve i kraljice u potrazi za vlastitim krunama ili uspjesima”, te je “slavna uspomena za svijet temeljen na iskustvu crnačke zajednice”. Snimljen je na raznim lokacijama, u New Yorku, Los Angelesu, Južnoj Africi, Zapadnoj Africi, Londonu i Belgiji.

Najavila ga je raznim trailerima, a osim nje doprinos na albumu dali su redatelji Emmanuel Adjei, Blitz Bazawule, Pierre Debusschere, Ibra Ake, Dikayl Rimmasch, Jake Nava i Kwasi Fordjour.

Njezin zadnji vizualni i općenito studijski album bio je “Lemonade” 2016. godine, dok je dvije godine kasnije sa suprugom snimila “Everything Is Love” gdje su se predstavljali kao Carters. Prošle godine objavila je live album “Homecoming”, ali i dokumentarni film koji prati njezin nastup na Coachelli 2018. godine. Nedavno je predstavila još jedan dokumentarac “Beyoncé Presents: Making the Gift” koji govori o snimanju i nastajajanju projekta “Kralj lavova”. Prije nešto više od mjesec dana objavila je novi singl “Black Parade” na dan koji se u Americi obiljeažava kao kraj ropstva (19. lipnja). A prije izlaska ovog vizualnog albuma otkrila je video za “Already” koja se nalazi na deluxe verziji izdanja.