Mastodon slavi prvih 20 godina karijere novim singlom
31. srpnja 2020.
Music Box (10971 Članci)
Podijeli

Mastodon slavi prvih 20 godina karijere novim singlom

Divovi iz Atlante,  jedan od najvećih i najznačajnijih metal bandova današnjice, upravo su proslavili 20 godina karijere.

Slaveći prva dva zajednička desetljeća, bend će obožavatelje počastiti kolekcijom rariteta, digitalnim albumom “Medium Rarities” koji je najavljen za 11. rujna preko Reprise Recordsa (Dancing Bear). Među brojnim rijetkim glazbenim draguljima naći će se i nova pjesma “Fallen Torches”.

Ovaj Mastodonov klasik snimljen je 2019. i trebao je biti objavljen ususret europskoj turneji. Njegov datum izlaska pomaknut je kako bi se bend posvetio pjesmi “Stairway” posvećenoj prerano preminulom Nicku Johnu, njihovom dugogodišnjem menadžeru. Na novoj pjesmi “Fallen Torches” bendu se pridružio dugogodišnji prijatelj i suradnik Scott Kelly iz benda Neurosis.

“Medium Rarities” po prvi put na jednom mjestu objedinjuje mnoštvo obrada rock klasika, pjesme objavljene na soundtrack izdanjima Igra prijestolja i Aqua Teen Hunger Force, instrumentale, B-strane i live snimke, sve u jednom kompletnom paketu. U eklektičnoj lepezi našle su se tu obrade pjesama “A Commotion” (Feist), “A Spoonful Weighs A Ton” (The Flaming Lips) i “Orion” (Metallica) te instrumentalne verzije “Asleep in the Deep”, “Toe To Toes”, “Jaguar God” i “Halloween”. Čak 14 od 16 pjesama na ovom izdanju dosad nije bilo dostupno na streaming servisima.

Krajem kolovoza Mastodon će objaviti još jednu pjesmu, “Rufus Lives”, koja će se naći u filmu Bill & Ted Face The Music, a najavljujući ova sjajna izdanja Mastodon otkriva da već vrijedno rade na svom devetom studijskom izdanju, nasljedniku Grammyjem nagrađenog albuma “Emperor of Sand” iz 2017.