Legendarni elektronički duo Yello otkrio još jednu pjesmu s novog albuma
7. kolovoza 2020.
Music Box (9729 Članci)
Podijeli

Legendarni elektronički duo Yello otkrio još jednu pjesmu s novog albuma

Švicarski elektronski duo Yello predstavio je novu pjesmu “Out of Sight”. Sa svojom zanimljivom tematikom i odličnim ritmom, apsolutno je nezaobilazna prilikom odabira pjesama za plesni podij. 

Dieter Meier i Boris Blank, poznatiji kao članovi elektronske skupine Yello, zagazili su u treću dob ali nisu se odrekli kvalitetne elektronske glazbe. Njihov novi singl “Out of Sight” dolazi nakon što je skupina u lipnju predstavila singl “Waba Duba”. Obje pjesme bit će dio njihovog novog studijskog albuma “Point.” Radi se o njihovom 14. studijskom albumu koji će svijetlo dana ugledati 28. kolovoza.

Iako bi ih mnogi otpisali kao generaciju koja ne zna što radi, Yello dokazuje upravo suprotno i samostalno nameće trendove. Kičmu singla “Out of Sight” čini modul iz telefonske aplikacije “Yellofier”. Boris Blank je radio na stvaranju spomenute aplikacije koja sve zvukove može pretvoriti u glazbu.

Skupina Yello osnovana je 1979. godine, a veliki skok u popularnosti doživjeli su 1985. godine s hit singlom “Oh Yeah”. Osim spomenute, njihove pjesme dostizale su visoka mjesta na svjetskim ljestvicama, te su dobivale remiks verzije od imena kao što su The Grid, Moby i Carl Cox. Njihove pjesme svoje mjesto često su našle u različitim filmovima i serijama i postavile Švicarsku na svjetsku glazbenu kartu.

Foto: Promo