Znate li koje su najuspješnije pjevačice u povijesti britanske liste albuma?
1. kolovoza 2020.
Music Box (10966 Članci)
Podijeli

Znate li koje su najuspješnije pjevačice u povijesti britanske liste albuma?

Official Albums Chart, službena britanska lista albuma, objavila je podatke koja je najuspješnija pjevačica u povijesti ove liste.

Bez dileme najuspješnija britanska pjevačica je Adele s tri albuma na vrhu top liste, no nažalost nije i najuspješnija, štoviše nalazi se tek na 16. mjestu. No, po nečemu je najbolja, a to je po broju tjedana na broju jedan (37), a iza nje je Madonna s 30 tjedana. Ipak, Adelin album “21” četvrti je najprodavaniji album svih vremena na toj listi, dok je treći album “25” najbrže prodan od svih u povijesti.

Naravno, najveći uspjeh od svih pjevačica na britanskoj listi albuma postigla je kraljica popa, Madonna. Imala je 12 albuma na broju jedan, a to su: “Like A Virgin”, “True Blue”, “Like A Prayer”, “The Immaculate Collection”, “Evita OST”, “Ray of Light”, “Music”, “American Life”, “Confessions on a Dancefloor”, “Hard Candy”, “Cellebration” i “MDNA”. Jedina je glazbenica s dvoznamenkastom brojom i tako se pridružila The Beatlesima, Elvisu Presleyu, Robbieju Williamsu, The Rolling Stonesima, Davidu Bowieju, Michaelu Jacksonu, Bruceu Springsteenu i grupi U2. INače, do sada je imala 63 singla u top 10 britanske liste singlova.

Iza Madonne je simpatična Australka Kylie Minogue sa sedam albuma koji su bili na broju jedan. Zadnji je kompilacija najvećih hitova “Step Back IN Time”. A zanimljiva je činjenica kako je četiri desetljeća zaredom imala barem jedan album na broju jeda, od 80-ih do 2010-ih godina.

Ako ćemo uvrstiti “A Star Is Born” soundtrack, onda je Barbra Streisand također na drugom mjestu sa 6 albuma na broju jedan, ali službeno je s 5 zato što je tek na reizdanju tog albuma Barbra potpisana nositeljica. Zadnji njezin album na vrhu ove top liste bio je album dueta “Encore: Movie Partners Sing Broadway” 2016. godine.

Iza Barbre slijede Celine Dion i Taylor Swift s pet albuma, Lady Gaga (bez “A Star Is Born” soundtracka), Diana Ross, Rihanna i Lana Del Rey s 4, a po tri albuma na vrhu britanske liste imaju Kate Bush, Eva Cassidy, Norah Jones, Avril Lavigne, Susan Boyle, Amy Winehouse, Adele, Beyonce, Ariana Grande, Pink i Ellie Goulding.