Donald Trump naložio ukidanje TikToka u Americi
2. kolovoza 2020.
Music Box (10966 Članci)
Podijeli

Donald Trump naložio ukidanje TikToka u Americi

Nakon brojnih medijskih natpisa i afera sada je i službeno – predsjednik SAD-a, Donald Trump, potvrdio je ukidanje TikToka u Americi.

“Što se tiče TikToka, izbacujemo ih iz Amerike”, rekao je Trump novinarima ispred Bijele kuće te naglasio kako će TikTok biti maknut kao aplikacija iz iOS i Android trgovine aplikacija. No, još nije poznato kada će TikTok prekinuti suradnju s američkim korisnicima. Ali finalno ukidanje TikToka moglo bi biti kroz nekoliko dana i svim korisnicima se savjetuje da kopiraju svoje video uratke i detalje račune što je prije moguće. Savjetuje se korisnicima da followere s TikToka prebace na druge aplikacije što će biti dosta teško. Razlog tome je što TikTok kontrolira kontakt informacije svojih korisnika i neće ih dati nikome drugome.

Podsjećamo, TikTok aplikacija brzo je osvojila veliki broj korisnika, uključujući i glazbenike. U pitanju je društvena mreža za dijeljenje video sadržaja. Firma je osnovana 2012. godine u Pekingu, a za cilj ima stvaranje kratkih dance videa ili lip-sync videa. Trenutno je dostupna na 40 jezika, a 2019. godine je proglašena sedmom aplikacijom na listi onih koje su najviše preuzimane u zadnjoj dekadi, dok je 2018. i 2019. godine bila najviše preuzimana aplikacija na iOS uređajima. Problemi s TikTokom počeli su kad su procurile informacije o curenju korisničkih podataka, a s obzirom da već postojane trgovinske i gospodarske trzavice između Amerike i Kine ovo je samo stavilo ulje na vatru.