Osnivači Dream Theatera John Petrucci i Mike Portnoy nakon 10 godina ponovno zajedno
10. kolovoza 2020.
Music Box (7281 Članci)
Podijeli

Osnivači Dream Theatera John Petrucci i Mike Portnoy nakon 10 godina ponovno zajedno

Kao što je prošli mjesec i najavljeno, osnivači metal sastava Dream Theater John Petrucci i Mike Portnoy ostvarili su suradnju na pjesmi i to po prvi put u 10 godina.

Naime, prije 10 godina bubnjar Mike Portnoy napustio je Dream Theater, a sada se našao na solo albuma Johna Petruccija, “Terminal Velocity”. Inače, ovaj dvojac zajedno s basistom Johnom Myungom s kojim su osnovali bend, smatra se jednim od najvećih metal glazbenika, naravno svatko na svojim instrumentima. Tako da je ova suradnja velika stvar, pogotovo za ljubitelje metal glazbe i Dream Theatera. 

Instrumentalna pjesma “Terminal Velocity” dobila je i videospot u kojem možemo vidjeti Petruccija, Portnoya i basista Davea LaRuea kako barataju svojim instrumentima. Sva trojica sviraju na cijelom albumu Johna Petruccija koji će biti objavljen 30. listopada.

“Stvarno je bilo posebno imati Mikea za bubnjevima na ovom albumu i napravio je nevjerojatan posao navigirajući kroz razne stilove i tehnike koje moja glazba zahtijeva te je sve prezentirao na način na koji samo on može”, rekao je John.

Mike je napustio Dream Theater 2010. godine kad se pridružio bendu Avenged Sevenfold nakon što je njihov bubnjar Jimmy The Rev Sullivan tragično preminuo. No, ljubav nije trajala dugo i kad se mislilo da će se vratiti u matični bend tamo je već bio Mike Mangini koji je do danas bubnjar ovog progresivnog metal benda.

Foto: Dream Theater promo