U Rijeku se vraćaju rado viđeni gosti – Algiers!
2. kolovoza 2020.
Music Box (10966 Članci)
Podijeli

U Rijeku se vraćaju rado viđeni gosti – Algiers!

Još su svježa sjećanja na premijerni riječki nastup održan pred dvije godine (siječanj, 2018.) kad su Algiers svojim energičnim nastupom i beskompromisnim stavom prodrmali puni riječki Palach.

Unatoč problemima s Covidom-19 (odgođena jesenska EU turneja), Algiers ne odustaju nego najavljuju svoj povratak na stari kontinent za sljedeću godinu. Još jedna velika turneja koja započinje u Hamburgu početkom veljače, a dolazak u Rijeku, ovoga puta u Pogon kulture, najavljen je na njima i nama svojstven način, za ponedjeljak 8. ožujka – Međunarodni dan žena.

I kako je to zapravo dan kojim se obilježava kontiniurana borba za ženska prava, tako i borba Algiersa ne jenjava čak ni u vrijeme pandemije. Jer je upravo sada u zemlji iz koje dolaze borba za ljudska prava u fokusu većine obespravljenih bez obzira na njihovo porijeklo, boju kože i društveni status. Algiers se u Europu vraćaju euforični, na krilima njihovog posljednjeg, proročanskog, cjelovečernjeg trećeg po redu albuma ”There Is No Year” (izdanog za Matador u siječnju ove godine), koji je već pobrao hvale od The New York Timesa, The Guardiana, Afropunka, DIY-a i mnogih drugih. Bila bi prava šteta propustiti ovaj nastup, za koji vjerujemo da će biti izrazito nabijen emocijama, zgruvanim u godini koju je nabolje što prije zaboraviti.

Ulaznice su već u prodaji i to po cijeni od 85 kn koja je na snazi do 1.11. Od 2.11. cijena se penje iznosi 110 kn i aktualna je do dana koncerta kad će za koncert trebati izdvojiti 135 kn. Organizator koncerta je Distune Promotion.

Foto: Promo