Jinjer objavom singla “Vortex” otkrili sve detalje novog studijskog albuma
19. lipnja 2021.
Music Box (10876 Članci)
Podijeli

Jinjer objavom singla “Vortex” otkrili sve detalje novog studijskog albuma

Teasajući posljednjih nekoliko mjeseci samo s hashtagom #JINJER4, bend je sada objavio najveću vijest godine za svoje obožavatelje.

Jinjer će objaviti dugoočekivani novi studijski album “Wallflowers” 27. kolovoza ove godine za Napalm Records. Svojim neumornim i marljivim radom, neprekidnim međunarodnim turnejama i kritički hvaljenim izdanjima s top ljestvica kojima su stekli više od 250 milijuna streamova / pregleda s različitih platformi. Dakle, Jinjer su danas nedvojbeno jedan od najvrućih i najuzbudljivijih bendova modernog metala. Bend je postao sinonim za kršenje svakog pravila u heavy metal priručniku, što je glasno vidljivo na njihovom dugoočekivanom četvrtom studijskom albumu i nasljedniku revolucionarnog “Macro”.

Eugene Abdukhanov iz Jinjera dodaje: „Kreativni rast uvijek nam je bio glavni cilj. Dan kada JINJER prestane posezati za novim glazbenim horizontima – bit će nam posljednji dan kao benda. Mogli smo ispasti ono što su naši vršnjaci očekivali od nas ili proizvesti neke klonove, ali to nikada nismo učinili i nikada nećemo. Umjesto toga, napisali smo album čija se razina emocija kreće od najžešće agresije koju smo ikad imali do najsloženijih melodija i melankoličnih vibracija koje ste ikada mogli dobiti od naše glazbe. Odlučili smo rastrgati sve moguće stilske granice bez obzira na financijski uspjeh ili nadmetanje s našim prethodnim albumima. ‘Wallflowers’ je drugačija vrsta glazbe, glazbeno i vizualno. Riječ je o identitetu benda, ali i nas pojedinaca i jasnoj izjavi da se razlikujemo od većine umjetnika … i da je u redu raditi svoje. “

Već smatran jednim od najiščekivanijih metal albuma godine, zajedno s “Wallflowers” JINJER još jednom dokazuju svoj izuzetan smisao miješanja groovea, prog, alternativnih i eksperimentalnih utjecaja kako bi stvorili zvuk za razliku od svega što je ikad prije toga došlo. Prvi singl i spot s albuma zove se “Vortex”. Ovaj prvi okus novog albuma odlikuje se vokalnom snagom Tatiane koja se isprepliće s eklektičnom, propulzivno-spiralnom aurom pjesme. Prateći glazbeni videospot sadrži crno zrcalo za aktualna svjetska zbivanja; četverominutna pjesma proždire gledatelja destruktivnom energijom, a s druge strane predstavlja tmurno, upijajuće raspoloženje i ugnjetavanje cijelo vrijeme.

Ovo je njihova prva pjesma koju su snimili za album i prva koju su odsvirali uživo i to na Hellfest from Home 2021.

“Ovo je po našem mišljenju savršeno uravnotežena pjesma. Priča ispričana kroz glazbu zaslužila je video koji se savršeno poklapa s njom … Video je jedno putovanje koje singlu pruža još jedan sloj, novu poruku, dok Tatiana pjeva o bremenu teških misli i koliko to može biti poražavajuće. S druge strane video zrcali ono što je svijet nažalost postao za mnoge od nas”, kažu Jinjer.

Foto: Alina Chernohor